Schools Cup

De Schools Cup is een initiatief van de Pro League en de professionele voetbalclubs. Het toernooi biedt jongens en meisjes uit het vijfde en zesde jaar van de lagere school de kans hun favoriete sport één dag te beleven zoals echte profs: ze spelen in de outfits van hun favoriete team, maken gebruik van de infrastructuur van een topclub en beleven in het stadion de sfeer van een profwedstrijd. Een dag om nooit te vergeten in een sfeer van ontspanning en fair play.

De Schools Cup is een sportief voetbaltoernooi maar draait om veel meer dan voetbal. Elk kind, zonder onderscheid, moet er aan kunnen deelnemen. Zo bestaat elk team uit minstens vier meisjes. Daarnaast nodigt de Pro League elk jaar een aantal teams van kinderen uit opvangcentra voor vluchtelingen en asielzoekers uit om een dag ongedwongen sport en plezier te beleven samen met hun leeftijdsgenoten.

Prijzen voor de meest sportieve supporters, de fairste ploeg en de school met het beste sociale project benadrukken het; elke deelnemer van de Schools Cup is een winnaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten