Stop Darmkanker

Met de campagne ‘Laat je niet buitenspel zetten door darmkanker’ wil de Pro League de aandacht vestigen op deze ziekte en het belang van screening en preventie.

Per dag krijgen 23 Belgen te horen dat ze darmkanker hebben. Per dag verliezen 5 families een dierbare aan darmkanker. Cijfers om niet alleen bij stil te staan, maar ook om actie voor te voeren. Daarom vestigt de Pro League de aandacht op deze ziekte en het belang van screening en preventie.

Als darmkanker vroegtijdig ontdekt wordt, is er meer dan 90% kans op genezing. Maar dit gebeurt jammer genoeg nog steeds onvoldoende. Een eenvoudige test van de stoelgang kan heel wat ellende voorkomen en is daarom een belangrijk wapen in de strijd tegen darmkanker. Hoe meer mensen deze test doen, hoe meer darmkankers er vermeden kunnen worden.

Er is een grote kans op genezing als darmkanker vroegtijdig ontdekt wordt. We vinden het daarom belangrijk om samen met Stop Darmkanker deze boodschap te verspreidenStijn Van Bever

Dr. Luc Colemont, maagdarmspecialist en drijvende kracht van de vzw Stop Darmkanker: “Als we in ieder stadion één darmkanker kunnen stoppen, is onze opzet meer dan geslaagd. Dan maken we 24 families in België gelukkig en besparen we hen heel wat ellende. Het heeft ons enorm plezier gedaan dat alle clubs enthousiast onze actie zullen ondersteunen.”

Stijn Van Bever, Head of Communications van de Pro League: "Darmkanker spaart niemand. De cijfers én verhalen bewijzen het. Toch is er een grote kans op genezing, als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt. We vinden het daarom met al onze clubs erg belangrijk om samen met Stop Darmkanker deze boodschap te verspreiden.”

Ook de partners van de Pro League ondersteunen de campagne.