Younited Belgium

Younited Belgium en de Pro League geloven samen in de kracht van voetbal en de kracht van mensen.

De spelers en supporters van Younited-teams zijn experten in het dagelijkse overleven. Zij strijden tegen kwetsbaarheid op verschillende vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. Ongeacht afkomst, leeftijd of levenswandel is het gevoel van een kleedkamer binnen te stappen en er een thuis te vinden universeel. Het geeft vleugels aan de spelers van een Younited-team, ze vinden ze er een positieve identiteit en energie om hun leven een nieuwe wending te geven. Ze bouwen aan zelfvertrouwen, leren uitgaan van hun eigen krachten en ontdekken competenties. Een thuis in een voetbalploeg en een eerste stap in de richting van een nieuw begin, dat is wat de coaches van de teams aan hun spelers bieden.

Elk Younited-team is een samenwerking tussen een voetbalclub en sociale organisaties zoals straathoekwerk, OCMW, CAW, Inloop- of ontmoetingshuizen, samenlevingsopbouw, buurtsport, opvang en begeleiding van alcohol- en druggebruikers, verenigingen waar armen het woord nemen, geestelijke gezondheidszorg, crisis- en opvangcentra enz.

De Younited-teams trainen wekelijks: de werving en begeleiding van de spelers en supporters gebeurt door de sociale organisaties. Zij trainen met het oog op hun deelname aan de toernooien van Younited Belgium, die doorheen het jaar georganiseerd worden. De toernooien zijn ware hoogdagen voor spelers en supporters en de kans om hier aan deel te nemen verhoogt hun motivatie om wekelijks naar de training te komen en zo goed mogelijk bij te dragen aan de groepsgeest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Naast de organisatie van de evenementen, staat Younited Belgium ook in voor:

  • Opstarten en ondersteunen van Younited-teams;
  • Vormen en ondersteunen van coaches die actief zijn in Younited-teams;
  • Opzetten van communicatiecampagnes.

Het netwerk van sociale organisaties, voetbalclubs en stedelijke diensten rond Younited Belgium kan getuigen van de procesmatige manier waarop zowel lokaal als nationaal gewerkt wordt, steeds met één oog op de sociale doelstellingen en het andere op het voetbalspelletje.

© Sien Verstraeten