Competities: proximus league

Proximus League

De Proximus League bestaat uit 8 teams die over twee periodes uitmaken wie promoveert naar de Jupiler Pro League. Elke periode bestaat uit 14 speeldagen waarin alle ploegen het twee keer tegen elkaar opnemen, een keer thuis en een keer uit zoals gebruikelijk. In totaal spelen de teams uit de Proximus League dus vier keer tegen elkaar op het heel seizoen.

De winnaar van de eerste periode speelt daarna tegen de winnaar van de tweede periode op de titel. Dit gebeurt met een heen- en terugmatch. De winnaar van deze dubbele confrontatie is de kampioen en promoveert naar reeks 1A, de Jupiler Pro League. Als zowel de eerste als de tweede periode door dezelfde club gewonnen wordt, dan is er uiteraard geen barragematch meer nodig voor de titel.

Daarnaast is er ook een algemeen klassement. Hiervoor worden de punten van periode 1 en periode 2 bij elkaar opgeteld. De kampioen + de 5 hoogst gerangschikte ploegen mogen als gastploegen aantreden in de Jupiler Pro League play-off 2 en maken zo kans op een ticket voor de Europa League. De nummer zeven en acht strijden in een play-off 3 (best of five) om het behoud in de Proximus League. De nummer zeven begint met een voordeel van 3 punten en mag zijn eerste wedstrijd afwerken in eigen huis.