Skip to main content
NL

Engagementen profclubs

Meer over profclubs en football & community

De profclubs zetten het hele jaar door in op initiatieven in en rond het stadion, bijvoorbeeld via projecten als Gezond Scoort! Of projecten rond toegankelijkheid van de stadions zoals de blindentribunes. Zij zijn evengoed actief in hun lokale gemeenschap, bijvoorbeeld door spelers van het eerste team in allerhande projecten te betrekken of door het ondersteunen van een team van Younited Belgium. Zij werken ook mee aan nationale campagnes, zoals bijvoorbeeld de sensibiliseringscampagnes zoals De Grote Verkeerscup van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde of de preventiecampagne Stop Darmkanker of de campagne Football For All.

Een goede samenwerking met lokale overheden en sociale organisaties maakt van de profclub een krachtige sociale partner.

Labels

Pro League clubs maken jaarlijks kans op het Pro League+ label. Dit label wordt toegekend aan Pro League clubs die een kwaliteitsvolle Football & Community werking opzetten, op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

De evaluatie van de werkingen gebeurt door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en werkverslagen en de analyse van de werkingen van de clubs.

Clubs

Wilt u meer weten over de Football & Community activiteiten van een specifieke club, bezoek dan hun website voor meer informatie.