Skip to main content
NL

Missie & Visie

Onze missie


De Pro League is voor competitie. Voor ónze competities.


Het zit letterlijk in onze naam. Pro League. Voor competitie.
Pas wanneer een doelpunt het verschil maakt tussen winst en verlies, wordt voetbal meer dan een
spel. Daarom zijn we voor competitie en zetten we ons dagelijks in om onze competities naar een
hoger niveau te tillen. En dat op meerdere niveaus:

 • De Jupiler Pro League
 • De Challenger Pro League
 • De Lotto Super League
 • De Croky Cup
 • De Proximus ePro League
 • De Fantasy Pro League
 • Elite jeugdcompetities


De Pro League is er voor de clubs.
Zonder clubs geen competitie. En zonder clubs dus ook geen Pro League. Daarom hechten we
bijzonder veel belang aan onze Belgische profclubs. We zijn er om onze clubs te versterken, als
belangenbehartiger en als dienstverlener.


De Pro League is er voor supporters.
Zonder supporters geen clubs en dus ook geen Pro League. We organiseren topcompetities voor
onze supporters. Competities die hen boeien, raken en inspireren, elk dag opnieuw. Competities die
hen verbinden zonder onderscheid.

 

Onze visie

Wij zijn voor innovatie.

Stilstaan is achteruitgaan. Daarom denken we vooruit. Geen catenaccio maar een ambitieus offensief op alle fronten. Want enkel zo maken we onze competities nog professioneler en sterker. Enkel zo groeien we uit tot een echt sportentertainment bedrijf.

We zoeken innovatie in alles wat we doen. Om zo een podium en springplank te blijven voor ’s werelds grootste voetbaltalent, meer waarde te creëren voor onze clubs, meerwaarde te bieden aan onze supporters en nog meer te verbinden met onze supporters en de samenleving.

Via deze visie willen we onze competities uitbouwen tot de meest attractieve van de wereld.

 

Onze merkessentie

Wij zijn vóór. In de eerste plaats zijn we voor competitie. Want competitie tilt ons voetbal naar een hoger niveau. Het zorgt ervoor dat voetbal ons raakt. Maar we zijn voor zoveel meer. We zijn voor passie. We zijn voor respect. We zijn voor Belgisch voetbal.

Onze waarden

 • Partnerschap: We zijn een toegankelijke en verbindende organisatie die de belangen van onze verschillende stakeholders (clubs, supporters, en partners) samenbrengt en zo meerwaarde creëert.

 • Innovatie: Het is onze ambitie om het Belgisch voetbal naar een hoger niveau te tillen. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe technologieën, nieuwe spelelementen, nieuwe contentformats, best practices in club management, een betere talentontwikkeling en nog veel meer. Want zo versterken we clubs, voetbal, voetbalbeleving en de impact ervan op onze samenleving.

 • Respect: Respect is een basiswaarde voor onze voetbalbeleving. Respect op elk vlak: tolerantie naar andere clubs en fans, etniciteiten of geaardheden. Daarom zetten we ons als maatschappelijke motor maximaal in om diversiteit in ons voetbal te stimuleren en te omarmen.

 • Verbinding: Voetbal is een ploegsport. Zowel op als naast het veld. Het brengt mensen dichter bij elkaar. Ook al hebben ze verder weinig met elkaar gemeen. Voetbal laat fans dromen of houdt hen wakker. Het verbindt generaties in de liefde voor hun club, de bewondering voor jong en oud talent en de appreciatie voor mooi voetbal.

 • Passie: Passie vormt de kern van wat we doen. Passie voor voetbal en voor onze clubs. Het is die passie die alle voetbalsupporters verbindt en ons dag in dag uit kippenvel bezorgt. Dankzij die passie blijven ook wij ons voortdurend inzetten om onze competities sterker te maken.