Skip to main content
NL
Challenger Pro League

RAAL La Louvière en KSC Lokeren-Temse komen in Challenger Pro League

De promovendi uit de eerste nationale zijn bekend. KSC Lokeren-Temse en RAAL La Louvière stijgen naar de Challenger Pro League. Sportief zijn beide teams al een tijdje zeker van promotie, maar vorige week kregen ze ook groen licht van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

RAAL La Louvière (stamnummer 93) kroonde zich vorige week tot kampioen en verloor in 2023-2024 slechts 2 keer in de eerste nationale. De Henegouwse ploeg van coach Frédéric Taquin voetbalt in het Stade du Tivoli. RAAL La Louvière - bijgenaamd de Wolven - speelt in groen en wit.

Ex-jeugdinternationals Jorn Vancamp en Mohamed Soumaré, beiden jeugdproducten van RSC Anderlecht, scoorden het voorbije seizoen de meeste doelpunten. Ook doelman Mike Vanhamel (ex-Beerschot) is een oude bekende.

Succescoach Hans Cornelis

De enige ploeg die gelijke tred kon houden met RAAL La Louvière was KSC Lokeren-Temse (stamnummer 4297). De fusieploeg uit het Waasland verzekerde zich van de tweede plek, en promoveert dus mee naar de Challenger Pro League.

Smaakmakers in het Daknamstadion zijn topschutter Stan Braem (ex-Zulte Waregem), clubheld Gil Van Moerzeke en Alexander Maes (ex-Beerschot). Hans Cornelis, die voor Cercle Brugge, KRC Genk en Club Brugge bijna 300 matchen in de Jupiler Pro League op zijn teller heeft, is er coach.