Skip to main content
NL
Pro League

Volgend seizoen bestel je tickets in een handomdraai…

De Pro League heeft een overeenkomst afgesloten met Roboticket, dat vanaf het seizoen 2022-2023 de ticketprovider wordt in de Jupiler Pro League en 1B Pro League. Lorin Parys, CEO van de Pro League: “De samenwerking is uniek in het internationale voetballandschap. Nergens anders gebruiken zoveel profclubs hetzelfde, uniforme ticketingplatform. Die schaalvergroting komt zowel clubs als supporters ten goede. Via Roboticket bestelt de Belgische voetbalfan straks via een gebruiksvriendelijke interface, ook via de smartphone, tickets, abonnementen of drankkaarten.”

Een belangrijke doelstelling van de Pro League is om haar clubs zo goed mogelijk te ondersteunen in hun verdere uitbouw. Daarom sluit de Pro League collectieve overeenkomsten af, zoals deze met Roboticket. Minstens voor de komende drie seizoenen zal het Poolse bedrijf de ticketprovider zijn van 25 van de 26 profclubs. Roboticket is een relatief nieuwe speler op de internationale markt die met zijn innovatieve platform clubs als FC Kopenhagen, Cardiff City, Lech Poznan en Palmeiras voor zich won.

Ook de Pro League raakte overtuigd van de meerwaarde van Roboticket, zowel voor fans als voor clubs. Via de diensten van de nieuwe provider zal de fanregistratie veiliger verlopen, wordt het voor de supporter veel makkelijker om in een handomdraai te bestellen en biedt het ticketingplatform nog bijkomende integratiemogelijkheden aan onze clubs. Dat alles combineert Roboticket met een gebruiksvriendelijke interface, zowel in de browser als op de smartphone.

Fanbeleving gebeurt al voordat je het stadion binnenkomt: op de computer of het mobiele scherm. Michał Pyda, CEO Roboticket

Fanbeleving begint niet aan de poorten van het stadion, maar bij de ticketaankoop. Dat is het leidmotief van Roboticket. “Ticketing verbindt fans, clubs en evenementen. Je kunt pas genieten van het evenement als je een kaartje hebt gekocht. De fanbeleving gebeurt dus al voordat je het stadion binnenkomt, op de computer of het mobiele scherm. Roboticket wil ook die knooppunten zo intuïtief mogelijk te maken, zodat fans gedurende het hele proces gelukkig zijn", legt Michał Pyda, CEO van Roboticket, uit.

Lakmoesproef doorstaan

Het platform van Roboticket doorstond zijn eerste testen in België met vlag en wimpel. Wie tickets aankocht voor de oefenwedstrijd van Zuid-Afrika tegen Guinee op 25 maart in het Guldensporenstadion in Kortrijk deed dat namelijk al via de nieuwe ticketprovider. Ook voor de bekerfinale van 18 april tussen KAA Gent en RSC Anderlecht doet Paars-Wit een beroep op Roboticket. Alle 20.000 Brusselse tickets zijn intussen de deur uit, en dat verliep zonder problemen.

De Pro League zet met deze meerjarendeal haar pioniersrol op vlak van collectieve service-overeenkomsten verder. De samenwerking met Roboticket volgt op eerdere akkoorden met onder andere Hudl, Nielsen Sports en Stats Perform. Met dit soort collectieve overeenkomsten krijgen alle professionele clubs toegang tot de beste technologie op de markt. Zij kunnen deze vervolgens op eigen snelheid implementeren in hun dagelijkse werking.