Skip to main content
NL
Pro League

Belgisch voetbal solidair met Marokko

De zware aardbeving die Marokko in de nacht van 8 op 9 september heeft getroffen, heeft een bijzonder zware tol geëist, op menselijk en materieel vlak. Duizenden gezinnen zijn getroffen, dorpen zijn volledig vernield. De Pro League en ElevenDAZN bundelen de krachten samen met de Belgische voetbalfamilie. We houden een minuut stilte en lanceren een collectieve oproep om steun.

Bij noodsituaties heeft de Belgische voetbalfamilie zich steeds van haar meest solidaire kant getoond. Gezien de nauwe banden tussen ons land en Marokko was het evident dat de Pro League en ElevenDAZN ook nu de krachten zouden bundelen. Samen met spelers uit onze competities lanceren we een oproep naar de fans om de slachtoffers van de aardbeving te steunen.

Actie Koning Boudewijnstadion

Fans kunnen hun steentje bijdragen via de Koning Boudewijnstichting die een actie heeft opgezet via de Giving Circle Earthquake Morocco / Pro League. Het ingezamelde geld zal in eerste instantie worden gebruikt voor humanitaire noodhulp gegeven door organisaties op het terrein; de Rode Halve Maan Marokko, de Banque Alimentaire en de International Blue Crescent Relief and Development Foundation.

Je kan een directe overschrijving doen via onderstaande link of op het rekeningnummer IBAN BE10 0000 0000 0404 BIC BPOT BEB1 van de Koning Boudewijnstichting met de gestructureerde mededeling +++623/3824/20084 +++.

De fondsen zullen worden ingezet voor onderdak, voedsel, drinkwater, geneesmiddelen en gezondheidszorg. De oproep zal via de sociale kanalen van ElevenDAZN en de Pro League én tijdens de live uitzendingen van de wedstrijden uit de Pro League te zien zijn.

Minuut stilte

De wedstrijden in alle competities van de Pro League zullen dit weekend voorafgegaan worden met een minuut stilte, als teken van solidariteit voor de slachtoffers van de natuurramp.