Skip to main content
NL
Lotto Super League

KV Mechelen stopt in Lotto Super League

KV Mechelen zal in het seizoen 2024-2025 niet langer deelnemen aan de Lotto Super League. De club behoudt een engagement in het vrouwenvoetbal en wil zich focussen op lokale rekrutering en de opleiding van jonge speelsters. 

“De laatste 2 jaar hebben we met veel enthousiasme deelgenomen aan de Lotto Super League. Het was een unieke ervaring met veel inzet en passie van ons damesbestuur. We willen ons team feliciteren met het mooie afgelegde parcours. Na 2 jaar moeten we vaststellen dat we niet langer kunnen voldoen aan de steeds ambitieuzer wordende licentievoorwaarden voor professioneel damesvoetbal. We gaan extra focus leggen op onze meisjes jeugdwerking en onze Mechelse beloften. Onze damesploeg zal volgend jaar terug aantreden in 1e nationale, zoals 3 jaar geleden, met onze beste Mechelse talenten.” aldus Frank Lagast, CEO van KV Mechelen. 

“Dat KV Mechelen de hoogste afdeling verlaat is geen leuk nieuws, maar het komt niet als een verrassing. Het is niet onlogisch dat sommige clubs in de context van ons plan waar we het voorbije jaar hard aan gewerkt hebben een stap achteruit zetten om er later dan twee vooruit te zetten. Met dit plan nemen wij onze rol op in de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, samen met de KBVB, de vleugels en alle clubs.” aldus Lorin Parys, CEO van de Pro League. “Wij zullen op 29 maart ons strategisch plan vrouwenvoetbal voorstellen, samen met onze partners.”