NL
Croky Cup

Loting Croky Cup: Brusselse derby en Slag om Vlaanderen in kwartfinales

Royale Union Saint-Gilloise - RSC Anderlecht en KAA Gent - Club Brugge. Dat zijn de blikvangers in de kwartfinales van de Croky Cup. Bij de loting die vrijdag werd uitgevoerd in GameState Antwerpen kwamen verder nog KV Oostende - RWDM en OH Leuven - Royal Antwerp FC uit de trommel.

We zetten het voetbaljaar 2024 feestelijk in met fantastische affiches in de Croky Cup. Competitieleider Royale Union Saint-Gilloise ontvangt in de derde week van januari stadsrivaal RSC Anderlecht. Kan Paars-Wit na 7 nederlagen op rij de Brusselse derby nog eens winnen?

Ook KAA Gent en Club Brugge hernemen na de winterstop met een kraker, want ze treffen elkaar aan de Leie in een altijd beladen Slag om Vlaanderen. Twee jaar geleden schakelden de Buffalo’s Blauw-Zwart uit in de halve finales op weg naar de Croky Cup-eindzege.

 

KV Oostende, de enige Challenger Pro League-club in de kwartfinales, trok met RWDM een speelbare kaart. Krijgen we opnieuw een stunt aan de kust? Of plaatsen de Brusselaars zich voor het eerst in dertig jaar voor de halve finales? Bekerhouder Royal Antwerp FC verplaatst zich naar OH Leuven.

De exacte speelmomenten onthult de kalendermanager volgende week, na overleg met de rechtenhouders en de lokale overheidsdiensten. De kwartfinales worden afgewerkt op 16, 17 en 18 januari 2024.

 

 

Topaffiches in halve finales

Ook in de halve finales hebben we sowieso topaffiches. De winnaar van KAA Gent - Club Brugge neemt het daarin op tegen Union SG of RSC Anderlecht. In de andere tabelhelft neemt KV Oostende / RWDM het op tegen OHL / Antwerp FC.

KAA Gent of Club Brugge en KV Oostende of RWDM spelen op 23, 24 of 25 januari 2024 de heenmatch in eigen stadion. De terugwedstrijden vinden op 27, 28 en 29 februari 2024 plaats op het veld van R. Union SG of RSC Anderlecht en OH Leuven of R. Antwerp FC.