Skip to main content
NL
Lotto Super League

Lotto Super League nu gratis te bekijken via DAZN

Vanaf komend weekend is de Lotto Super League gratis te bekijken via de website en app van Eleven DAZN. De rechtenhouder van het Belgische profvoetbal verwijdert de betaalmuur voor de live-uitzendingen op zaterdag, maar ook voor LSL Rewind, het magazine met alle samenvattingen op maandag, en reportages over de Lotto Super League.

DAZN haalt wereldwijd - en dus ook in België - de betaalmuur op dazn.com en de DAZN app weg voor het grootste vrouwenvoetbalportfolio ter wereld. Dit stimuleert de kijkersgroei en biedt een nieuwe wereldwijde thuisbasis voor vrouwenvoetbal, met meer toegang tot wedstrijden en content.

Zo kunnen fans vanaf nu gratis wekelijks de beste wedstrijden bekijken uit de Lotto Super League, maar ook uit UEFA Women’s Champions League, Serie A Feminille, Women’s FA Cup, LaLiga F en Frauen Bundesliga. Dat maakt van DAZN straks ontegensprekelijk dé Home of Women’s Football.

Vrouwenvoetbal krijgt een ongelooflijk platform voor groei. De recente internationale kampioenschappen voor vrouwen waren enorm succesvol en trokken de aandacht van fans over de hele wereld, met als gevolg: kijkcijferrecords in de nationale competities. Het tv- en online publiek groeit en omroepen verhogen hun investeringen in mediarechten.  

Campagne ‘New Deal’

De beslissing om de betaalmuur voor vrouwenvoetbal te verwijderen, kadert in de ‘New Deal’ van de DAZN Group - een campagne om merken, omroepen en clubs aan te sporen om van dit unieke momenten gebruik te maken om samen een commercieel levensvatbare toekomst uit te bouwen voor het vrouwenvoetbal.

Het vrouwenvoetbal staat op een kruispunt”, zegt Hannah Brown, Co-CEO van Women’s Sport bij DAZN. “Ofwel komen stakeholders samen om een belangrijke wereldwijde commerciële sport op te bouwen. Ofwel gaat de vooruitgang langzaam en gaat een gouden kans om de groei te versnellen verloren.De vrouwensport heeft een aanzienlijk commercieel potentieel. De kans moet nu worden gegrepen. Het vereist een mentaliteit van durfkapitaal, met een investeringshorizon van meerdere jaren.

De ‘New Deal’ voor het vrouwenvoetbal is genoemd naar een vrouwenvoetbaltoernooi in 1967 in Deal, een kustplaats in Kent. Met het organiseren van het evenement doorbrak Arthur Hobbs, de organisator en plaatselijke timmerman, een verbod op vrouwenvoetbal dat sinds 1921 door de Engelse FA was opgelegd. Het toernooi werd een katalysator voor verandering en uiteindelijk werd het verbod in januari 1970 helemaal opgeheven.