NL
Jupiler Pro League

MD34: SV Zulte Waregem degradeert, Brugse teams in play-offs…

Op een bijzondere spannende slotspeeldag van de reguliere competitie is het doek gevallen voor SV Zulte Waregem. Essevee zakt na 18 jaar uit de hoogste voetbalklasse na een nederlaag tegen Cercle Brugge, dat zich daardoor wist te plaatsen voor de Europe Play-offs. Club Brugge springt op de valreep over KAA Gent en speelt de Champions’ Play-offs.

SV Zulte Waregem had zijn lot niet in eigen handen. Thuis winnen tegen Cercle Brugge en hopen op puntenverlies van KAS Eupen op het veld, en Essevee redde zijn vel op de slotspeeldag. Maar Cercle Brugge had zelf nog zicht op de Europe Play-offs en smoorde de Waregemse hoop in de kiem. Het werd 2-3 in de Elindus Arena.

Na 18 jaar in de Jupiler Pro League komt SV Zulte Waregem volgend seizoen uit in de Challenger Pro League. In die tijd leverde Essevee een heleboel smaakmakers, zoals Mbaye Leye, Thorgan Hazard, Théo Bongonda en Hamdi Harbaoui. In 2013 greep de club net naast de landstitel, die op de slotspeeldag naar RSC Anderlecht ging.

Champions’ Play-offs

KAS Eupen blijft dus in de Jupiler Pro League, maar werd niet gespaard door Club Brugge. Blauw-zwart won met zware cijfers en profiteerde optimaal van Gents puntenverlies tegen KV Oostende. Club Brugge neemt zo alsnog de vierde plek over van de Buffalo’s, die het ticket voor de Champions’ Play-offs aan Club Brugge moeten afstaan.

KRC Genk sluit de reguliere competitie af als leider (en is zo als eerste zeker van een Europees ticket), gevolgd door Royal Antwerp FC, Royale Union Saint-Gilloise en Club Brugge. De Champions’ Play-offs starten op 30 april en eindigen na zes speeldagen op 4 juni.

Europe Play-offs

KAA Gent moet dus vrede nemen met de Europe Play-offs, waarin de Buffalo’s het opnemen tegen Standard de Liège, KVC Westerlo en… Cercle Brugge. Sporting Charleroi gaf de achtste plek nog weg na een gelijkspel tegen KRC Genk. Geen play-offs dus voor RSC Anderlecht. De Europe Play-offs lopen van 28 april tot en met 3 juni.

De kalender voor de Champions’ Play-offs en Europe Play-offs zal zondagavond te raadplegen zijn op onze website.