Skip to main content
NL
Croky Cup

OHL - Antwerp en Union - RSC Anderlecht uitgesteld door sneeuwval

De Pro League en de kalendermanager hadden deze voormiddag een nieuw overleg met het KMI. Door de veranderende weersverwachtingen, met mogelijke sneeuwbuien tot drie uur morgenochtend in het centrum van het land, heeft de kalendermanager beslist om twee kwartfinales van de Croky Cup van woensdagavond uit te stellen: OHL - R. Antwerp FC en Union - RSC Anderlecht worden volgende week afgewerkt.

Het KMI stelde woensdagochtend de weersverwachtingen bij en voorspelt een sneeuwtapijt van 5 tot 7 cm sneeuw op het ogenblik van de wedstrijd in de Brusselse en Leuvense regio. Daarop besliste de kalendermanager om die twee bekerduels uit te stellen.

De weersverwachtingen voor de kust zijn gunstiger, met weinig tot geen sneeuw en/of neerslag, waardoor KV Oostende - RWDM van vanavond om 20.00 uur zoals voorzien plaatsvindt. Het spreekt voor zich dat we iedereen die de baan op moet, oproepen tot voorzichtigheid. 

De twee uitgestelde wedstrijden vinden volgende week plaats:

  • Woensdag 24 januari 2024 om 20u30 : OHL – R. Antwerp FC (uitgezonden op VTM).

  • Donderdag 25 januari 2024 om 20u30 : R. Union SG – RSC Anderlecht (uitgezonden op VTM en RTL).

Als gevolg van dit uitstel, worden de heenwedstrijden van de halve finale niet op 24 en 25 januari gespeeld, maar wel op 6, 7 of 8 februari. Over de exacte speelmomenten communiceren we later zodra de halvefinalisten bekend zijn.