Skip to main content
NL
Pro League

Pro League mee aan de wieg van Women’s League Forum

De Pro League maakt als stichtend lid deel uit van het Women’s League Forum, een gloednieuw internationaal verbond van 16 professionele vrouwencompetities. CEO Lorin Parys werd verkozen om mee te zetelen in het achtkoppig bestuur.

Vorige week verzamelde het World Leagues Forum, dat zo’n 45 professionele mannencompetities vertegenwoordigt, in San Diego voor de finale van het NWSL-kampioenschap. In de marge van die Amerikaanse titelmatch bij de vrouwen, werd het Women’s League Forum boven de doopvont gehouden. De Pro League stapt samen met 15 andere organisatoren van vrouwencompetities in het voetbal mee in dat unieke verbond.

Het Women's Leagues Forum zal vrouwenliga’s een internationaal platform bieden om samen te werken, best practices uit te wisselen en te pleiten voor hun collectieve belangen. De Pro League, die sinds dit seizoen de Lotto Super League organiseert, wil van sterke vrouwenvoetballanden als de Verenigde Staten, Japan, Zweden en Spanje leren om haar eigen competitie structureel uit te bouwen.