Skip to main content
NL
Croky Cup

R. Union SG en Royal Antwerp FC tegenover elkaar in finale

Royale Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp FC maken zich op voor een afspraak met de geschiedenis. In een uitverkocht Koning Boudewijnstadion gaan ze donderdag de strijd aan om de Croky Cup. Wie ontvangt, uit handen van onze olympiërs Emma Meesseman en Alexander Hendrickx, de felbegeerde beker?

Road to the final

In eigen stad werd Union toepasselijk als thuisclub geloot. De Brusselaars kunnen met trots terugblikken op een knap parcours. Na overwinningen tegen RFC Meux en SK Beveren schakelde het twee grootmachten uit. In de kwartfinale ging stadsrivaal RSC Anderlecht voor de bijl (2-1). Ook recordhouder Club Brugge beet in het zand. In de terugwedstrijd van de halve finales zetten Amoura en Sykes een scheve situatie recht om Union voor het eerst in 110 jaar te plaatsen voor de Croky Cup-finale.

Royal Antwerp FC begon als titelverdediger uitstekend aan de bekercampagne. Met overtuigende overwinningen tegen respectievelijk Lierse (1-4) en Sporting Charleroi (5-2) tankte het vertrouwen. In de kwartfinales was OH Leuven een maatje te klein. Als laatste horde voor de finale kreeg The Great Old KV Oostende voor de kiezen. De kustploeg, die tot dan een bekersprookje beleefde, werd over twee wedstrijden verslagen met 4-1. 

De twee finalisten stonden recent tweemaal tegenover elkaar in de competitie. R. Union SG kon telkens zegevieren, maar waar de Brusselaars nog titelambities koesteren, ligt de focus bij The Great Old al even op de Croky Cup. Een echte topaffiche dus, te volgen via de kanalen van Sporza en RTL vanaf 15 uur.