Skip to main content
NL
Jupiler Pro League

RWDM degradeert naar Challenger Pro League

RWDM treedt volgend seizoen opnieuw aan in de Challenger Pro League. Op de slotspeeldag van de Relegation Play-offs slaagden de Brusselaars er niet meer in om over KV Kortrijk te springen. RWDM verdwijnt na één seizoen alweer uit de Jupiler Pro League. KV Kortrijk speelt barrages om het behoud tegen Lommel SK of KMSK Deinze uit de Challenger Pro League.

RWDM werd vorig jaar kampioen in de Challenger Pro League en begon bij de terugkeer op het hoogste niveau veelbelovend. Halverwege het reguliere seizoen begon de motor helaas te sputteren en na speeldag 18 pakte de Brusselse volksclub slechts 2 op 36.

Als rode lantaarn ging RWDM de Relegation Play-offs in. Yannick Ferrera nam het roer over en de kentering leek ingezet,. Maar de laatste drie matchen gingen verloren en de Molenbekenaars eindigden dan toch op de voorlaatste plek in het eindklassement. Na KAS Eupen is RWDM daardoor de tweede degradant. 

KV Kortrijk kan zich nog redden en speelt voor het behoud nog barrages tegen de winnaar van de Promotion Play-offs van de Challenger Pro League. Deze wedstrijden gaan door op 19 mei (19u15) en op 26 mei (13u30) in Kortrijk. De winnaar van deze dubbele confrontatie speelt volgend seizoen in de Jupiler Pro League.