Skip to main content
NL
Jupiler Pro League

Pro League en ElevenDAZN gaan tot uiterste voor ultieme krachtmeting op zondag

Voor het tweede jaar op rij strijden drie teams tot de slotspeeldag voor de landstitel in de Jupiler Pro League. Dat is een unicum in het Europees voetballandschap. Om de showdown tussen Club Brugge, Royale Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht optimaal tot zijn recht te laten komen, zetten Jupiler, de Pro League en rechtenhouder ElevenDAZN zondag alle zeilen bij. Onder meer de Jupiler-helikopter wordt opnieuw uit de hangar gehaald.

Zondagavond volgt elke voetbalfan nagelbijtend de ontknoping in de Jupiler Pro League. Om 18u30 verdedigt Club Brugge de eerste plek in de derby tegen stadsrivaal Cercle Brugge. Achtervolgers R. Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht moeten hopen op een nederlaag én zelf winnen van respectievelijk KRC Genk en Royal Antwerp FC. De spanning zal dus te snijden zijn.

Helikopter en zelfrijdende LED-sokkel

Welk script zondag ook gevolgd wordt, de Pro League, de clubs, ElevenDAZN en andere partners zijn op elk scenario voorbereid. Zo voorziet de Pro League zondag delegaties met podia in het Jan Breydelstadion van Club Brugge, in het Joseph Mariënstadion van R. Union SG en staat een team standby om met podium naar het Lotto Park te trekken, indien RSC Anderlecht alsnog aan het langste eind trekt. CEO Lorin Parys volgt, met kampioensbeker en medailles, vanuit een Jupiler-helikopter het verloop van de wedstrijden en zal na het laatste fluitsignaal landen bij de landskampioen 2023-2024 om de trofee te overhandigen. Een zelfrijdende LED-sokkel brengt de trofee tot bij de kapitein van de kampioen.

Na een zinderende ontknoping vorig seizoen waren deze Champions’ Play-offs opnieuw om duimen en vingers bij af te likken. Na elke speeldag was er een andere favoriet. Na de omwenteling van afgelopen weekend moesten alle scenario's opnieuw herschreven worden. Niet alleen de titel ligt zo nog voor het oprapen, maar ook alle Europese tickets moeten met nog één match te gaan nog worden verdeeld. Op zo’n spankracht kunnen we als organisator alleen maar hopen. We kijken er al naar uit om honderdduizenden fans een stevige portie Unscripted Drama te geven”, aldus Lorin Parys. “We halen deze week samen met onze partners alles uit de kast om de seizoensfinale een passend orgelpunt te geven. De fans in de stadions, maar ook de supporters die via de kanalen van ElevenDAZN de ontknoping volgen, worden zondag hoe dan ook op hun wenken bediend. Maandag sluiten we samen met 500 gasten een fantastisch seizoen stijlvol af op de Pro League Awards in Middelkerke.

Productiecrew van 250 man

Ook ElevenDAZN zet alle middelen in om de spanning van de laatste speeldag in beeld te brengen. “En die spanning is dit jaar niet in twee, maar in drie stadions te snijden”, zegt Jan Mosselmans, COO van ElevenDAZN. “Wie geen ticketje in één van de drie stadions kon bemachtigen, hoeft niets te missen van de ontknoping. De fans kunnen bij ElevenDAZN terecht, zowel op de lineaire kanalen als in onze app. We dompelen de kijker opnieuw onder in de kolkende sfeer van de eindsprint, met een studio in ieder stadion, met gerenommeerde journalisten en analisten. Wie een specifieke wedstrijd volgt, hoeft ook niets te missen van de 2 andere matchen want we tonen live de spannendste fases op de twee andere velden. Liefst 37 journalisten/commentatoren/analisten en 200 technici loodsen de kijker door deze Super-Super Sunday in de Jupiler Pro League. En hoe immersiever, hoe beter: vreugdebeelden uit de kleedkamer, spelers, trainers en bestuur die mekaar in de armen vallen voor de gevoelige lens van een cinema camera, spelers die met een selfiecam de kijkers meenemen in de vreugdetaferelen van de nieuwe kampioen, …. Ook de ontknoping in de Lotto Super League zal zaterdag dynamisch in beeld worden gebracht, net als de barragematch tussen KV Kortrijk en Lommel SK voor het laatste zitje in de Jupiler Pro League volgend seizoen… Voetbal is entertainment en daarvoor halen we alles uit de kast.