Skip to main content
NL
Jupiler Pro League

KV Kortrijk weerstaat Lommel SK voor 17e seizoen op rij in Jupiler Pro League

KV Kortrijk blijft na een knappe remonte in de Jupiler Pro League. De Kerels stonden bijna het hele seizoen op de laatste plek en leken een vogel voor de kat, maar voetbalden zich via de Relegation Play-offs uit de problemen. Uitdager in de barrages Lommel SK speelt volgend seizoen opnieuw in de Challenger Pro League.

KV Kortrijk kroop dit seizoen door het oog van de naald. Liefst 24 van de 30 reguliere speeldagen in de Jupiler Pro League stonden de Kerels op de laatste plaats. De degradatie leek onafwendbaar, maar de kentering werd ingezet na de komst van Freyr Alexandersson in december.

Onder de IJslandse coach knabbelde KV Kortrijk aan de achterstand en op de slotspeeldag van de reguliere competitie gaf KVK de rode lantaarn zelfs door na een onverwachte zege bij titelkandidaat RSC Anderlecht (0-1) om zo de Relegation Play-offs aan te vatten in een kansrijke positie.

Na een matige start (1 op 9) leek KVK alsnog gedoemd om te degraderen, maar de Kerels veroordeelden concurrenten RWDM en KAS Eupen tot de degradatie door hen te kloppen in de laatste confrontaties. Kortrijk greep de laatste strohalm door als tweede te eindigen in de Relegation Play-offs.

In de dubbele confrontatie tegen uitdager Lommel SK, de winnaar van de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League, trokken de troepen van Alexandersson aan het langste eind. KVK won beide matchen en verzekerde zich zo van een 17e opeenvolgende seizoen in de hoogste voetbalklasse.