Skip to main content
NL
Challenger Pro League

SL16 FC - K. Beerschot VA wordt op 5 december gespeeld

De Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft beslist dat de wedstrijd tussen SL16 FC - K. Beerschot VA afgewerkt moet worden. De kalendermanager plande deze inhaalwedstrijd van de 3e speeldag in de Challenger Pro League in op dinsdag 5 december om 20.00 uur. 

Na een schietpartij in de regio Luik, waarbij een persoon om het leven kwam, vaardigde de gouverneur van de provincie een bevel uit dat de wedstrijd SL 16 FC - K. Beerschot VA van zaterdag 26 augustus verbood. Meer info lees je hier.

De Disciplinaire Raad van de voetbalbond moest zich buigen over de gevolgen voor deze wedstrijd en besliste dat de match alsnog gespeeld moet worden. Daarop legde de kalendermanager, na overleg met de rechtenhouder, lokale politie en de clubs, de datum vast op 5 december om 20.00 uur.

Gevolgen voor speeldag 15

Om de spelers van K. Beerschot VA nadien voldoende rust te gunnen in de competitie, wisselen twee matchen op speeldag 15 van tijdsslot. Concreet werden volgende wijzigingen doorgevoerd aan de kalender van de Challenger Pro League:

  • RFC Seraing - Lommel SK vindt plaats op 8 december om 20.00 uur (in plaats van op 10 december om 13.30 uur)
  • K. Beerschot VA - KMSK Deinze vindt plaats op 10 december om 13.30 uur (in plaats van op 8 december om 20.00 uur).