Skip to main content
NL
Pro League

Start van het G-seizoen met Football Kick-Off in Boom

Zondag vond op de velden van Rupel Boom de Football Kick-Off plaats. Dit tornooi, een gezamenlijke organisatie van de Belgische voetbalbond, Pro League, Voetbal Vlaanderen en ACFF is de nationale start van het G-voetbalseizoen. 

Voor de 13de editie kwamen meer dan 80 ploegen en maar liefst 1100 G-voetballers, van alle leeftijden, samen, om te genieten van voetbal in een bijzondere omkadering met mascottes, professionele scheidsrechters en talloze randactiviteiten.  

CEO Lorin Parys sprak alvast zijn steun én bewondering uit voor het event. "Wil je voetbal zien waar je gelukkig van wordt, dan ben je op de Football Kick-Off op de juiste plaats. We maken er bij de Pro League een erezaak van om mee de schouders te zetten onder het grootste voetbalfeest van het jaar, zoals we onze teams engageren om hun eigen G-werking te gaan uitbouwen en zo veel mogelijk G-voetballers de kans te geven om dicht bij huis te voetballen. Sterke en geëngageerde G-werkingen zijn echt een streefdoel voor de Pro League. Vanaf dit seizoen verplichten we al onze clubs om te investeren in G-voetbal, vrouwenvoetbal of jeugdvoetbal. Zo nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op om voetbal voor iedereen toegankelijk te maken."