Skip to main content
NL
Croky Cup

Topaffiche in achtste finales: RSC Anderlecht treft Standard de Liège

Supporters mogen zich opmaken voor enkele heerlijke affiches in de achtste finales van de Croky Cup. Uit de loting die donderdag werd uitgevoerd, kwamen onder meer RSC Anderlecht - Standard de Liège en Club Brugge - Zulte Waregem. De acht bekermatchen gaan door op 5, 6 en 7 december.

Afgelopen week kwamen de Jupiler Pro League-teams voor het eerst in actie in deze jaargang van de Croky Cup. Daarvan overleefden er vier de zestiende finales niet. Amateurclub Royal Knokke FC leverde de strafste prestatie af door KV Mechelen uit te schakelen na strafschoppen. Ook KAS Eupen, KVC Westerlo en Cercle Brugge lieten zich verrassen door teams uit de Challenger Pro League, respectievelijk KV Oostende, SK Beveren en Zulte Waregem.

In tegenstelling tot de vorige ronde genoten de Jupiler Pro League-teams niet meer van een beschermde status. En dat leverde meteen enkele topwedstrijden op in de achtste finales van de Croky Cup. Zo neemt RSC Anderlecht het in eigen huis op tegen Standard de Liège voor een onvervalste Clasico. Ruud Vormer en Jelle Vossen zakken met Zulte Waregem af naar Jan Breydel voor een weerzien met hun vorige werkgever Club Brugge. 

Naast deze droomaffiches, zijn er nog 6 krakers in de aanbieding. Bekerhouder Royal Antwerp FC ontvangt Sporting Charleroi. OH Leuven en KRC Genk zakken af naar de kust, voor matchen tegen Knokke en KV Oostende. KV Kortrijk - RWDM en STVV - KAA Gent zijn twee affiches uit de Jupiler Pro League. En om af te sluiten hebben we nog een geel-blauw duel tussen SK Beveren en Royale Union Saint-Gilloise op de Freethiel.

Fixtures in the round of 16

De achtste finales van de Croky Cup zijn ingepland in de voetbalkalender voor 5, 6 en 7 december. Wanneer de ploegen exact in actie komen en via welke zender u deze wedstrijd kan bekijken, weten we zodra de kalendermanager in overleg is gegaan met clubs, rechtenhouders en lokale politie. 

De Pro League maakt de definitieve speelmomenten en het uitzendschema zo snel als mogelijk bekend.

Resultaten loting:

  • RSC Anderlecht - Standard de Liège
  • SK Beveren - R. Union Saint-Gilloise
  • R. Knokke FC - OH Leuven
  • R. Antwerp FC - Sporting Charleroi
  • KV Kortrijk - RWDM
  • Club Brugge - Zulte Waregem
  • KV Oostende - KRC Genk
  • STVV - KAA Gent