Skip to main content
NL
Croky Cup

Union-Antwerp en Zulte Waregem-Mechelen in halve finales

R. Union Saint-Gilloise neemt het in de halve finales van de Croky Cup op tegen R. Antwerp FC. Het tweede finaleticket gaat naar SV Zulte Waregem of KV Mechelen. Dat was vrijdag het resultaat van de loting. De heenwedstrijden gaan begin februari door, de returns begin maart.

SK Beveren, Standard de Liège, KRC Genk en R. Union Saint-Gilloise. Dat is een stevig parcours richting de Heizel voor R. Antwerp FC. Als de Great Old straks ook de dubbele confrontatie met de Brusselaars overwint, mogen we gewag maken van een bijzonder sterk parcours. 

De vicekampioen had donderdagavond geen genade met bekerhouder KAA Gent en wil graag voor het eerst sinds 1914 doorstoten naar de finale. De clash tegen RAFC wordt er een om duimen en vingers van af te likken! Komend weekend komen R. Union SG en R. Antwerp FC al tegen elkaar uit in de Jupiler Pro League. Dat wordt meteen een belangrijke test.

SV Zulte Waregem en KV Mechelen bekampen mekaar in de tweede halve finale. Beide teams hebben in het recente verleden successen behaald in de Croky Cup en willen hun voorlopig teleurstellende seizoen maar al te graag kleur geven met een trip naar de Heizel. 

Malinwa won de Croky Cup in 1987 en 2019. SV Zulte Waregem kroonde zich tot bekerkampioen in 2006 en 2017.

Heen- en terugmatchen 

De heenwedstrijden van de halve finales vinden plaats op woensdag 1 en donderdag 2 februari. R. Union SG en Essevee spelen eerst thuis. Op dinsdag 31 februari en donderdag 2 maart vinden de terugmatchen plaats, in de stadions van de Great Old en KV Mechelen. Hier zijn de exacte speelmomenten: