Skip to main content
NL
Croky Cup

Voorbeschouwing: David versus Goliath in 16e finales

De Croky Cup wordt vaak omschreven als ‘de kortste weg naar Europa’. Met de zestiende finales in aantocht, komt die route in een stroomversnelling terecht. De 32 geplaatste clubs kijken hun tegenstander op dinsdag 31 oktober of woensdag 1 november recht in de ogen! 

Op dinsdag gaat de bal voor het eerst aan het rollen in de Oostkantons. Daar ontvangt KAS Eupen om 18.30 uur KV Oostende. Twee uur later speelt Zulte Waregem op bezoek bij Cercle Brugge, de club die vorig seizoen het degradatielot van Essevee bezegelde. Een andere blikvanger op dinsdagavond is RAAL La Louvière - RSC Anderlecht. Beide clubs stonden twee jaar terug ook tegenover elkaar in de Croky Cup. Het werd toen 1-7 voor Paars-Wit.

Een dag later, op Allerheiligen, staan er liefst 10 Croky Cup-affiches op het menu. Beginnen doet Royale Union Saint-Gilloise tegen het Naamse RFC Meux. Om 15u45 volgt de Antwerpse derby tussen Lierse en Royal Antwerp FC. Deze is live te volgen via Sporza

In de avond springen er nog enkele affiches in het oog. Zo treft Standard de Liège op Sclessin KRC Harelbeke en trekt Club Brugge naar Het Kiel voor de confrontatie tegen K. Beerschot V.A. Beide wedstrijden zijn live te bekijken via respectievelijk RTL Sports en VTM

Donderdag gaan alle winnaars in de trommel voor de loting van de 8e finales. Deze kan je vanaf 17u30 volgen via ons YouTube-kanaal!