Skip to main content
NL

8 JPL-spelers in top 100 van meest beloftevolle talenten

De Jupiler Pro League is Europees hofleverancier in de top 100 van meest beloftevolle talenten samengesteld door studiebureau CIES.

Het gerenommeerde onderzoeksbureau CIES Football Observatory publiceerde deze week een lijst van de honderd grootste U21-talenten die nog niet in een van de grote vijf competities voetballen. Van die top 100 zijn er 8 in de Jupiler Pro League aan de slag.

Het International Centre for Sports Studies - kortweg CIES - publiceert vaker studies en statistieken over het internationale voetbal. In zijn laatste publicatie laat het onderzoeksbureau zijn licht schijnen op de 100 meest talentrijke voetballers geboren in 2002 of later die nog niet in de G5-competities (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A en Ligue 1) spelen. Het CIES analyseerde hiervoor een uitgebreide lijst aan data, die resulteren in een score op 100.

Hét toptalent luistert naar de Portugese naam António Silva (Benfica), maar met 8 spelers in de lijst mag de Jupiler Pro League zich wel Europees hofleverancier van beloftevolle voetballers noemen. Maarten Vandevoordt (KRC Genk) bezet de vierde plek en is in de top 100 de hoogst geklasseerde doelman. Ploegmaat Bilal El Khannouss is de best geplaatste van het geboortejaar 2004 op plekje 13.

In de top 15 staan vier Jupiler Pro League-spelers: Vandevoordt (4e), Zeno Debast (7e, RSC Anderlecht), El Khannouss (13e) en Arthur Vermeeren (14e, Royal Antwerp FC). Verderop vinden we nog Christiaan Ravych (47e, Cercle Brugge), Bjorn Meijer (48e, Club Brugge), Gift Orban (52e, KAA Gent) en Jorne Spileers (100e, Club Brugge).

Meer informatie op de website van het CIES