Skip to main content
NL
FSR

Voorstelling beleidsplan Football & Social Responsibility

De Pro League nodigt iedereen graag uit op de voorstelling van haar beleidsplan Football & Social Responsibility op dinsdag 26 september, van 10u tot 13u30, in de KAA Gent Arena. Laat je inspireren door het sociaal engagement van het profvoetbal en ga mee aan de slag!

Een sterk en geloofwaardig maatschappelijk beleid, het is één van de belangrijkste doelstellingen van de Pro League en haar clubs. Ons maatschappelijk engagement werd het voorbije jaar neergeschreven in een nieuw beleidsplan, waarmee we richting willen geven aan onze maatschappelijke meerwaarde voor de periode 2023-2026. 

Tijdens de voorstelling van ons beleidsplan laten we partners, deelnemers, clubs en beleid aan het woord over de positieve impact van samenwerken met het voetbal. Wat zijn goede voorbeelden op het gebied van inclusie, toegankelijkheid, gelijkwaardigheid, duurzaamheid, welzijn en gezondheid? Welke synergiën zijn er mogelijk tussen clubs en partners? Hoe verzeker je op het lokale niveau sterke en duurzame partnerschappen tussen clubs, overheden en partners? En wat is de concrete impact voor deelnemers aan de verschillende programma’s en trajecten?  

KAA Gent zet zich in om het stadion toegankelijk te maken voor iedereen.

Programma

Kom luisteren naar onder meer Pro League-CEO Lorin Parys, Federaal Minister Caroline Gennez, Kazerne Dossin, CD&V-voorzitter Sammy Mahdi, Younited Belgium, Ecolo-burgemeester en Standard de Liège-bestuurder Jean-Michel Javaux, Alzheimer Liga Vlaanderen, Out for the Win, Inter vzw, KRC Genk-CEO Erik Gerits, Open VLD-schepen van Sport en voorzitter van de KAA Gent Foundation Sofie Bracke, Peter Gheysen (Club Brugge), Wim Beelaert (KAA Gent), Raphaële Moerman (R. Union SG) en vele anderen… De sofagesprekken en het panel worden in goede banen geleid door moderator Christophe Deborsu.

  • 10:00 - Ontvangst
  • 10:30 - Opening door Lorin Parys (CEO Pro League): 'De kracht en meerwaarde van FSR'
  • 10:40 - Beleidspijler 1: Inclusie 
  • 11:00 - Beleidspijler 2: Gelijkwaardigheid 
  • 11:20 - Beleidspijler 3: Toegankelijkheid 
  • 11:40 - Pauze
  • 12:00 - Beleidspijler 4: Welzijn en Gezondheid
  • 12:20 - Beleidspijler 5: Ecologische duurzaamheid
  • 12:40 - Panelgesprek: meerwaarde maatschappelijk engagement professioneel voetbal
  • 13:30 - Netwerken met drinks en bites

Registratie

Ben je er graag bij om je te laten inspireren door het sociale engagement van ons professioneel voetbal? Bevestig dan via deze link en we zien elkaar op dinsdag 26 september in Gent!