Skip to main content
NL
Croky Cup

Herbeleef: Royal Antwerp FC zet KV Mechelen opzij in finale

Royal Antwerp FC heeft zondag in het Koning Boudewijnstadion de Croky Cup van het seizoen 2022-2023 veroverd. In de finale van de 68e Beker van België legde het team van Mark Van Bommel tegenstander KV Mechelen over de knie met 0-2.

Het Heizelplateau in Brussel stond zondag volledig in het teken van de Antwerpse clash tussen KV Mechelen en Royal Antwerp FC. In een uitverkocht Koning Boudewijnstadion hielden Malinwa en de Great Old elkaar lange tijd in evenwicht. 

De ban brak na ruim een halfuur. Wouters haalde Ekkelenkamp neer in de zestien: strafschop voor Royal Antwerp FC. Een koud kunstje voor Vincent Janssen: 0-1. Na de rust dikte de Great Old via invaller Balikwisha aan tot 0-2.

De Great Old neemt de Croky Cup zo voor de vierde keer mee naar Antwerpen. Het stamnummer 1 zette de Beker van België eerder al op zijn palmares in 1955, 1992 en 2020.

Als bekerwinnaar ontvangt Royal Antwerp FC een ticket voor de laatste kwalificatieronde van de Europa League. Daardoor is de winnaar van de Europe Play-offs ook meteen zeker van de tweede voorronde van de Conference League. Barrages zijn niet meer nodig.