Skip to main content
NL
Croky Cup

Lierse-Antwerp en RAAL-RSC Anderlecht blikvangers in zestiende finales

Lierse - R. Antwerp FC en RAAL La Louvière-RSC Anderlecht zijn twee van de topaffiches die maandag uit de loting voor de zestiende finales van de Croky Cup zijn gekomen. Deze 16 bekermatchen worden gespeeld op 31 oktober, 1 en 2 november.

Het voorbije weekend kwamen 12 Challenger Pro League-teams in actie in de Croky Cup. Daarvan sneuvelden er 4: Lommel SK, RFC Seraing, RFC Liège en KMSK Deinze. Daardoor gingen liefst 8 amateurclubs maandag mee de trommel in voor een confrontatie tegen een van de 16 Jupiler Pro League-clubs. Die stromen pas in en genieten een beschermde status in de zestiende finales en komen dus niet tegen elkaar uit.

Van het Antwerps duel tussen traditieclubs Lierse en RAFC op het Lisp in de zestiende finales gaan onze harten alvast sneller slaan. Ook naar RAAL La Louvière - RSC Anderlecht kijken we uit. Twee jaar geleden versloeg Paars-Wit de Henegouwers met 1-7. Met K. Beerschot VA - Club Brugge kwam er nog een topaffiche uit de loting om duimen en vingers bij af te likken.

Amateurclubs hebben in principe het thuisvoordeel. Omdat hun infrastructuur echter niet aan de minimale vereisten voldoet, spelen RFC Meux, Racing Club Harelbeke en Eendracht Elene-Grotenberge niet in het eigen stadion, maar respectievelijk op het veld van Royale Union Saint-Gilloise, Standard de Liège en OH Leuven.

Deze 16 Croky Cup-affiches worden afgewerkt op dinsdag 31 oktober, woensdag 1 of donderdag 2 november. In de loop van de week maken we de exacte speelmomenten en aanvangsuren voor de zestiende finales bekend, alsook het uitzendschema van rechtenhouders Sporza, RTL en VTM. Op vrijdag 3 november loten we voor de achtste finales van de Croky Cup.