Skip to main content
NL
Challenger Pro League

Club NXT en SK Beveren bijten spits af in Promotion Play-offs…

Op vrijdag 24 februari gaan in de Challenger Pro League de vernieuwde play-offs van start, met twee affiches uit de Relegation Play-offs: Dender EH - RE Virton en SL16 FC - Lommel SK. Club NXT en SK Beveren trappen zaterdag 25 februari de Promotion Play-offs op gang. Uiterlijk op zaterdag 13 mei weten we wie promoveert naar de Jupiler Pro League.

Lierse K en RSCA Futures hengelden afgelopen weekend, op de 22e en laatste speeldag van de reguliere competitie, de laatste tickets voor de Promotion Play-offs binnen. Daarin nemen ze het op tegen leider RWDM, SK Beveren, K. Beerschot V.A. en Club NXT met de titel in de Challenger Pro League en bijhorende promotie naar de Jupiler Pro League als inzet.

Lommel SK en KMSK Deinze vielen net buiten de top 6 en zullen via de Relegation Play-offs het behoud in de Challenger Pro League moeten verzekeren. Tegenstanders daarin zijn Jong Genk, Dender EH, SL16 FC en hekkensluiter Royal Excelsior Virton. Wie laatste eindigt, degradeert onherroepelijk naar de eerste nationale.

Alle clubs starten in de play-offs trouwens met de punten die ze in de reguliere competitie hebben verzameld. Er vindt geen puntenhalvering plaats.

Op zaterdag 23 februari brandt de titelstrijd los in ‘The Nest’ van Club NXT. De Brugse U23 ontvangt dan om 20u00 SK Beveren. Daags nadien zakt RSCA Futures af naar K. Beerschot VA. RWDM en Lierse K sluiten de openingsspeeldag in de Promotion Play-offs af in Molenbeek. 

Club NXT en RSCA Futures kunnen uiteraard zelf niet promoveren, maar willen wel de rol van scherprechter opnemen. Wie uiteindelijk de titel pakt en dus stijgt naar de Jupiler Pro League, weten we ten laatste op zaterdag 13 mei. Dan wordt om 20u45 de tiende en laatste speeldag van de Promotion Play-offs op gang gefloten.

Onderweg naar die climax vinden nog heel wat topmatchen plaats. Denk maar aan SK Beveren - RWDM (4 maart), Lierse K - K. Beerschot VA (5 maart), SK Beveren - Lierse K (17 maart) Club NXT - RSCA Futures (21 april) of de Brusselse derby RWDM - RSCA Futures op de slotspeeldag. 

Wie degradeert?

Dender EH - RE Virton en SL16 FC - Lommel SK zijn op vrijdag 24 februari de openingswedstrijden van de Relegation Play-offs. Nog op speeldag één treffen KMSK Deinze en Jong Genk elkaar op zaterdag 25 februari om 16 uur.

Na 10 speeldagen weten we wie zakt. Lommel SK en KMSK Deinze staan er goed voor, met respectievelijk 18 en 16 punten voorsprong. De Relegation Play-offs eindigen op vrijdag 12 mei, daags voor de titelstrijd in de Challenger Pro League wordt beslecht.