Skip to main content
NL
Croky Cup

R. Union SG en KV Mechelen verwerven mooie uitgangspositie…

Royale Union Saint-Gilloise en KV Mechelen hebben een mooie uitgangspositie verworven in de Croky Cup! De Brusselaars versloegen in hun halve finale Royal Antwerp FC met 1-0. KV Mechelen ging met 1-2 winnen bij SV Zulte Waregem. Welke duo naar de finale op de Heizel gaat, weten we op 28 februari en 2 maart!

Royale Union Saint-Gilloise - Royal Antwerp FC

Ploeg in vorm R. Union SG ontving in eigen huis R. Antwerp FC in de heenmatch van de halve finales. De evenwichtige pot zat lang op slot, maar net voor tijd ontplofte het Dudenpark dan toch. Bart Nieuwkoop kopte een knappe voorzet van Lapoussin - verkozen tot Betway Man van de match - binnen. De Great Old zal in het eigen Bosuilstadion vol aan de bak moeten.

SV Zulte Waregem - KV Mechelen

Alieu Fadera gaf de Essevee-fans in de Elindus Arena al na twee minuten reden tot juichen. KV Mechelen leek even aangeslagen, maar dat was buiten Nikola Storm gerekend. De Mechelse winger pakte op het halfuur uit met zijn gekende beweging en liet Bossut kansloos: 1-1. Nadien bood de Betway Man van de match de 2-1 aan Kerim Mrabti aan. Zulte Waregem liet in het slot de kansen op de gelijkmaker liggen. KV Mechelen zet een serieuze stap richting Heizel, waar het 4 seizoenen terug al proefde van bekerwinst.