Skip to main content
NL
Pro League

Strengere aanpak van het gebruik van pyrotechnisch materiaal in en rond voetbalstadions…

De Pro League ontving vandaag samen met Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden een delegatie van buschauffeurs van de Pro League ploegen. Deze chauffeurs deelden hun ervaringen en bezorgdheden over het toenemend gebruik van pyrotechniek door supporters. Uit de getuigenissen van deze chauffeurs bleek nog maar eens het grote gevaar van Bengaals vuur en andere pyro; beschadigingen aan de eigen(!) spelersbussen, onveilige situaties door rookgordijnen die het zicht van de chauffeurs ontnemen,…

Het gebruik van pyrotechniek is gevaarlijk voor de gebruikers en hun omgeving. Daarom is het ook verboden. Minister Verlinden kondigde dan ook aan dat ze een verstrenging wil van de aanpak van het gebruik van pyrotechniek en diende hiervoor al een wetsvoorstel in, dat door de Ministerraad werd goedgekeurd.

Samen met de KBVB blijft de Pro League inzetten op preventie en ontrading en indien nodig bestraffing. Het bijwonen van een voetbalwedstrijd moet ten allen tijde een veilige ervaring zijn.

Meer info; https://verlinden.belgium.be/nl/pyro