Skip to main content
NL
Pro League

Kipsta technical partner Pro League Supercup…

“There is a new ball in town”… Club Brugge en KRC Genk zullen de Pro League Supercup betwisten met de Kipsta F950 als officiële wedstrijdbal. Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de Pro League en Kipsta voor de Pro League Supercup. Kipsta is technical partner van de traditionele seizoensopener en levert de officiële wedstrijdbal.

Wanneer zaterdag het nieuwe Belgische voetbalseizoen op gang wordt getrapt met de Pro League Supercup tussen Club Brugge en KRC Genk, zal dat gebeuren met een nieuwe wedstrijdbal: de Kipsta F950. Kipsta en de Pro League slaan immers de handen in elkaar voor de Pro League Supercup met Kipsta als technical partner van de traditionele seizoensopener. Na het officiële wedstrijdbalpartnership met de Franse Ligue 1 vanaf 2022-2023, zet Kipsta zo een volgende stap in het professionele voetbal.

Vincenzo Verhoeven, verantwoordelijke van de clubmarkt bij Decathlon, verwelkomt het partnership voor de Pro League Supercup; "We zijn bijzonder trots de nieuwe 'technische partner' te zijn van de Pro League Supercup 2021. Hiermee zetten we opnieuw een belangrijke stap op het hoogste niveau van het Belgische voetbal en dit met het belangrijkste element van het spel: de bal. De Kipsta F950 is door de FIFA goedgekeurd en uitvoerig getest door professionele voetballers. Kipsta verkoopt bijna 150.000 ballen per jaar in België en kan voor alle clubs een technische en hoogwaardige bal aanbieden tegen een betaalbare prijs. De Supercup is voor ons een geweldige kans om de kwaliteit van onze voetbalproducten nog eens extra in de kijker te plaatsen."

Ook Pierre François, CEO van de Pro League, is zeer tevreden over het technical partnership met Decathlon en met Kipsta voor de Pro League Supercup; “De visie van Decathlon is om kwalitatief sportmateriaal aan een competitieve prijs aan te bieden, zonder toegevingen te doen op de kwaliteit en de productieomstandigheden maar door in te zetten op innovatie en processen. Dankzij deze visie maakt Decathlon sport toegankelijk voor een ruimer publiek en gaan dus meer mensen bewegen. Dat de Pro League Supercup wordt gespeeld met de Kipsta F950, een wedstrijdbal met het FIFA Quality Pro Label, is het perfecte bewijs dat Kipsta en Decathlon de brug maken tussen het pleintje in de wijk en het professionele voetbal. Dit is een visie waar wij ons helemaal kunnen in vinden en die de basis vormt van ons technical partnership. We starten met de Supercup, maar verkennen alvast bredere mogelijkheden.

De Supercup vindt plaats zaterdag 17 juli. Aftrap met de Kipsta F950 om 20.45.

Dat de Pro League Supercup wordt gespeeld met de Kipsta F950, een wedstrijdbal met het FIFA Quality Pro Label, is het perfecte bewijs dat Kipsta en Decathlon de brug maken tussen het pleintje in de wijk en het professionele voetbal. Pierre François, CEO Pro League