Skip to main content
NL
Pro League

Aardbeving Turkije en Syrie: Pro League steunt noodoproep UNICEF Belgium…

Maandagochtend werden Turkije en Syrie getroffen door de zwaarste aardbeving in 100 jaar in de streek. Volledige dorpen en vluchtelingenkampen werden verwoest, net wanneer de winter hard toeslaat.  De trieste balans staat voorlopig op meer dan 20000 doden, met ontelbare vermisten en overvolle ziekenhuizen.

De Pro League toont zich solidair met de getroffen bevolking en maakt meteen 10.000 euro over aan het noodhulpprogramma van UNICEF Belgium. "We roepen onze 3 miljoen fans op al onze kanalen ook op om te storten aan UNICEF. We hebben ons met de overstromingen in Wallonië, of de steun aan mentale hulpverlening en de voedselbanken tijdens Covid al vaak als warme voetbalfamilie getoond. Dat willen we nu opnieuw doen door kinderen uit de getroffen gebieden te helpen," zegt Lorin Parys, CEO.

Dat geld zal worden gebruikt om getroffen kinderen en gezinnen te helpen en om de dringende noden (water, hygiëne, kinderbescherming, voeding, onderwijs) aan te pakken. Tijdens de live uitzendingen van alle wedstrijden van de komende speeldag in onze competities zal een banner met alle nodige informatie over de schermen verschijnen zodat iedereen die het wenst een storting kan overmaken aan UNICEF Belgium.

Fans die via UNICEF Belgium de getroffen gezinnen willen helpen, kunnen dit via rekeningnummer BE31 0000 0000 5555 of www.unicef.be