Skip to main content
NL
Pro League

Pro League sluit zich aan bij Come Together…

Deze week werd de nieuwe Come Together campagne van de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF én de Pro League gelanceerd. De Pro League sluit immers aan bij Come Together voor haar initiatieven inzake inclusie en antidiscriminatie. Zo wordt Come Together een collectieve campagne van het Belgische voetbal voor meer inclusie en bewustwording rond discriminatie.

Het actieplan Come Together werd 2 jaar geleden opgezet door de KBVB, samen met de vleugels ACFF en Voetbal Vlaanderen, naast het reeds bestaande actieplan tegen discriminatie en racisme van de Pro League. Het Belgische voetbal roept met de nieuwe campagnespot samen op om niet te zwijgen bij discriminatie, maar bij elk voorval aan de alarmbel te trekken en melding te doen, via cometogether.

“Als voetbal hebben we dezelfde objectieven; elke speler, elke fan en elke medewerker moet zich veilig en welkom voelen wanneer hij onze passie beleeft. Racisme en discriminatie hebben nooit een plaats in ons voetbal, nergens. Daarom zullen wij onze reeds bestaande acties rond inclusie en discriminatie vanaf nu ook onder de naam Come Together communiceren en mee het gezamenlijke meldpunt uitdragen. Zo versterken we onze gemeenschappelijke boodschap als Belgisch voetbal en versterken we de naamsbekendheid van zowel het meldpunt als alle initiatieven rond inclusie en discriminatie”, aldus Lorin Parys, CEO van de Pro League.

De Come Together-maand werd afgetrapt met een opmerkelijke video- en bewustwordingscampagne. U vindt meer info hier.