Skip to main content
NL
Pro League

Decathlon en Pro League onthullen nieuwe Kipsta-bal voor komende seizoenen…

Brussel, 5 juni 2023 - De komende vijf seizoenen spelen alle clubs in de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League, de Lotto Super League, de Croky Cup en de elite jeugdreeksen met dezelfde bal. Dat is een primeur voor ons land. Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon, is de officiële partner van de Pro League en stelde vandaag zijn nieuwe OMB Pro League Ball voor aan het brede publiek. “Een bal die voldoet aan de hoogste kwaliteitsvereisten van de FIFA, garant staat voor attractief voetbal en veel doelpunten”, aldus Vincenzo Verhoeven, ex-profvoetballer en verantwoordelijke voetbalclubs bij Kipsta.

Primeur: alle geledingen in profvoetbal én elite jeugd spelen voor het eerst met dezelfde bal

Kipsta, het voetbalmerk van Decathlon, is vanaf volgend seizoen (2023-2024) de officiële balpartner van de Pro League. De sportwinkelketen levert voor minstens vijf seizoenen de wedstrijdbal aan alle profclubs, aan de vrouwenteams in de Lotto Super League en de elitereeksen bij de jeugd. Tijdens de Supercup zal de nieuwe OMB Pro League Ball voor het eerst rollen in een officiële wedstrijd. Ook in de officiële bekercompetitie (Croky Cup) wordt gevoetbald met de Kipsta-bal. Dat in totaal 42 teams de komende vijf jaar met exact dezelfde bal zullen spelen, is een primeur in ons land.

“Het is voor ons belangrijk dat de nieuwe bal niet alleen in het profvoetbal bij de mannen, maar ook op het hoogste niveau bij de vrouwen én in de elite-jeugdreeksen gebruikt zal worden. We zijn ervan overtuigd dat uniformiteit zal bijdragen tot het verder professionaliseren van het vrouwenvoetbal in ons land én de doorstroom van de jeugdspelers richting A-kern vooruit zal helpen.”- Vincenzo Verhoeven, ex-profvoetballer en verantwoordelijke voetbalclubs bij Kipsta.

‘Garantie op doelpunten’

In de aanloop naar de Pro League Awards, stelden Kipsta en de Pro League vandaag de nieuwe OMB Pro League Ball voor. Die heeft een eigen, uitgesproken en modern karakter. Hij is ontworpen in Frankrijk met hulp van een Belgische designer en bestaat uit slechts 12 verschillende aan elkaar gelijmde panelen - een pak minder dan bij andere traditionele ballen. Door de unieke samenstelling zonder naad blijft de bal mooi rond en voelt hij in alle weersomstandigheden licht aan.

Bal voor iedereen

Duurzaamheid is een belangrijke pijler in de ontwikkelingsfase van de nieuwe bal. De bal krijgt ook hetzelfde design voor de komende twee seizoenen. Uniformiteit, in combinatie met het circulaire aspect, is één van de belangrijkste redenen waarom de Pro League voor Kipsta en Decathlon heeft gekozen.

Een extra surplus en reden om de bal in huis te halen: de scherpe prijs van de OMB Pro League Ball. Door de wereldwijde schaalvoordelen bij de productie van de bal, is hij  te koop voor 85 euro.

“We zijn verheugd dat we samen met Kipsta deze deal hebben kunnen sluiten voor de komende 5 seizoenen. Dankzij dit partnership creëren we directe en indirecte meerwaarde voor onze belangrijkste stakeholders, onze clubs. De redenen waarom we voor Kipsta kiezen als nieuwe partner is drieledig. Ten eerste kiezen we voor een duurzame samenwerking. Ten tweede gaat het om een uniforme ‘league deal’ waarvan al onze aangesloten leden de vruchten plukken en last but not least omdat de Pro League staat voor innovatie, en daar is deze Kipsta-bal een goed voorbeeld van.” – Lorin Parys, CEO Pro League.

Internationale erkenning

Door de deal met de Pro League breidt het voetbalmerk van Decathlon zijn merkbekendheid verder  uit. Niet alleen in ons land - Kipsta sloot eerder al deals met o.a. KV Oostende, Sporting Charleroi, RE Virton en RAEC Mons - ook internationaal wordt Kipsta alomtegenwoordig. In de Franse Ligue 1 en Ligue 2 was Kipsta tijdens het voorbije seizoen al de vaste leverancier van alle wedstrijdballen.

“Het hoofddoel van Kipsta en Decathlon blijft voetbal toegankelijk maken voor iedereen. Van profvoetbal over amateurvoetbal en jeugdvoetbal, tot de kinderen die het beste van zichzelf geven op de pleintjes in de stad. Bij Kipsta zijn onze producten ontworpen voor voetballers, door voetballers. Onze ambities zijn dan ook groot: wij willen de vaste partner worden van duizenden clubs in België.” – Vincenzo Verhoeven, verantwoordelijke voetbalclubs bij Kipsta.

De nieuwe Pro League bal in cijfers

  • In totaal zullen 42 teams met de nieuwe bal spelen
  • Samenwerking Kipsta-Pro League voor 5 seizoenen
  • Kostprijs: 85 euro voor officiële matchbal en 30 euro voor replica
  • Bal weegt tussen 420 en 445g, een gewicht volgens de officiële normen van de FIFA
  • Samengesteld uit 12 panelen