Skip to main content
NL
Challenger Pro League

Koyalipou, Hendrickx en Gies winnen eerste individuele prijzen

Goduine Koyalipou van SK Beveren sluit de Pro Scorer-ranking van de Challenger Pro League af als winnaar. De Centraal-Afrikaanse spits scoorde 16 goals het voorbije seizoen. Gaëtan Hendrickx (KMSK Deinze) deelde de meeste assists uit. Doelman Xavier Gies (FCV Dender EH) hield het vaakst zijn netten schoon.

De Pro Scorer Award gaat opnieuw naar de Freethiel. Vorig seizoen liet Thierno Barry de meeste goals optekenen. De 24-jarige Koyalipou, die afgelopen zomer voor 3 seizoenen tekende bij SK Beveren, toonde zich een meer dan waardige vervanger in de spits.

Met 16 doelpunten in de Challenger Pro League houdt Koyalipou de Belgische schutters Bruny Nsimba (14 goals voor Dender) en Jelle Vossen (13 goals voor Zulte Waregem) achter zich. Hij mag zich de topschutter van het seizoen 2023-204 noemen.

Gaëtan Hendrickx kennen we natuurlijk van zijn periode bij STVV en Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League. Intussen speelde de 29-jarige middenvelder al 3 seizoenen bij KMSK Deinze. Hendrickx strooide er het voorbije seizoen met assists. Liefst 14 staan er na 30 speeldagen achter zijn naam. Niemand deed beter.

In de Pro Assist-ranking van de Challenger Pro League staan Lennard Hens (11 assists voor FC Dender) en Thibaud Verlinden (9 assists voor Beerschot) mee op het podium.

Bij de doelmannen onderscheidde Xavier Gies (FC Dender) zich door in 11 van zijn 29 matchen de nul te houden. Dat levert hem de Clean Sheet-award op. Nacho Miras (KMSK Deinze) en Jari De Busser (Lommel SK) vervolledigen met 9 clean sheets de top 3.

De individuele statistieken van de duels tijdens de Promotion Play-offs tellen niet meer mee in de rankings. Hierdoor liggen de eindstanden na de reguliere competitie dus al vast.