Skip to main content
NL
Proximus ePro League

Rudi Ekmen (Club Brugge) verovert titel in Proximus ePro League

Rudi Ekmen kroonde zich zaterdag tot Belgisch kampioen EA SPORTS FC24. De e-player van Club Brugge toonde zich tijdens de play-offs in Kinepolis Brussel de sterkste van 8 overgebleven titelkandidaten. Hij trok de overwinning uiteindelijk naar zich toe in een nagelbijtende finale tegen titelverdediger Kinane Al Nabhani (Royale Union Saint-Gilloise).

De zaal van Kinepolis Brussel zat goed gevuld voor de showdown in de Proximus ePro League. Club Brugge, KVC Westerlo, Royale Union Saint-Gilloise en KRC Genk sloten hun kwartfinales winnend af en konden verder dromen van een plekje in de finale. Ekmen plaatste zich als eerste voor de titelmatch door Jordi Vanryckeghem te verslaan (6-2), nadien plaatste Al Nabhani zich voor de finale door Gilles Bernard van KRC Genk met 6-0 te vernederen.

In een bloedstollende finale tegen de titelverdediger trok Ekmen aan het langste eind: 5-4. Voor Club Brugge is het de eerste titel in de Proximus ePro League. Ekman zal België vertegenwoordigen in de eChampions League en op de EA Sports FC Pro World Championships.