Skip to main content
NL
Proximus ePro League

Kom zaterdag gratis naar de Proximus ePro League-finale in Kinepolis Brussel

Wie volgt Kinane Al Nabhani en Royale Union Saint-Gilloise op als Belgisch kampioen EA Sports FC24? Dat komen we komende zaterdag te weten in Kinepolis Brussel, waar de acht overgebleven e-players in de play-offs strijden om de titel in de Proximus ePro League.

Vorig seizoen verzekerde Kinane Al Nabhani zich verrassend van de titel door in de finale te winnen van Gilles Bernard van KRC Genk. De Limburger, die dit seizoen maar drie partijtjes verloor, is dus gebrand op revanche. Een heruitgave van vorig seizoen is mogelijk, want Kinane en Gilles treffen elkaar ten vroegste in de finale. Al moeten ze uiteraard eerst nog de kwartfinales en halve finales overleven. 

Eerder deze week hebben STVV (Louis Cayphas) en Cercle Brugge (Matthax) zich als laatste geplaatst voor de kwartfinales. Eerder waren al KRC Genk, Club Brugge (Ekmen), Union SG, Standard (ShadooW), KV Mechelen (RedLabel) en KVC Westerlo (FifaJordi) gekwalificeerd.

In de kwartfinales neemt Bernard het eerst op tegen de kampioen van 2019 - ShadooW. De winnaar van dit duel kijkt nadien de triomfator van de Brugse e-derby. De andere kwartfinales zijn tussen STVV en Royale Union Saint-Gilloise, en KV Mechelen en KVC Westerlo.

Je kan alle actie zaterdag vanaf 12 uur volgen via de kanalen van DAZN en via YouTube, maar ook live in de Kinepolis in Brussel. E-sportskenners Matthias De Vlieger en Alexandre Mestag leveren deskundig commentaar. De inkom is gratis (registratie is wel verplicht) en wie aanwezig is, maakt kans om een PS5 te winnen. De Pro League geeft er eentje weg aan het aanwezige publiek tijdens de play-offs.