Skip to main content
NL
Jupiler Pro League

KV Oostende daalt naar de Challenger Pro League…

Het doek is gevallen voor KV Oostende. Na tien seizoenen in de Jupiler Pro League bezegelde OH Leuven op de 33e en voorlaatste speeldag het lot van de Kustboys, die volgend seizoen dus zullen aantreden in de Challenger Pro League.

Op de 33e speeldag hing het lot van SV Zulte Waregem en KV Oostende aan een zijden draadje. Als KAS Eupen de thuismatch tegen Essevee won, waren beide teams veroordeeld tot de Challenger Pro League. SV Zulte Waregem ging echter overtuigend winnen bij de Panda's en heeft zo op de slotspeeldag nog een kans om het behoud te verzekeren.

KV Oostende kreeg dankzij de Waregemse zege ook een reddingsboei toegegooid, maar de Kustboys grepen die in eigen huis tegen OH Leuven niet. Daardoor is de kloof op KAS Eupen niet meer te overbruggen.

Onder impuls van spelers als Laurent Depoitre en Sébastien Siani beukte KVO tien seizoenen geleden de poort naar de hoogste voetbalklasse open. In het seizoen 2016-2017 zette KV Oostende zijn beste prestatie neer, met een vierde plek in de eindrangschikking. KVO vierde het seizoen daarop ook zijn Europees debuut.

Vorige week al degradeerde RFC Seraing naar de Challenger Pro League. De derde en laatste degradant zal KAS Eupen of SV Zulte Waregem zijn. Wie van de twee het wordt, weten we volgende week zondag rond 20.15 uur. KAS Eupen heeft een punt voorsprong en moet naar Club Brugge. SV Zulte Waregem ontvangt Cercle Brugge.