Skip to main content
NL
Lotto Super League

Lotto Super League begint op 25 augustus met Sporting Charleroi - KRC Genk

De kalender van de Lotto Super League werd zonet bekendgemaakt. Sporting Charleroi en KRC Genk trappen de competitie af.

De eerste speeldag in de Lotto Super League staat gepland voor zaterdag 25 en zondag 26 augustus. Sporting Charleroi en KRC Genk Ladies bijten er de spits af, gevolgd door de eerste topaffiche van het seizoen: KAA Gent Ladies - RSC Anderlecht. Op speeldag 4 staan de volgende toppers op het menu, met KRC Genk Ladies - OH Leuven en vooral de Clasico tussen Standard Fémina en RSC Anderlecht.

Belangrijke datums: 

  • Start competitie: 25 augustus 2023;

  • Winterstop: 18 december 2023 - 11 januari 2024;

  • Einde reguliere competitie: 10 maart 2024;

  • Start play-offs: 22 maart 2024;

  • Finale Beker van België: 1 mei 2024;

  • Einde play-offs: 26 mei 2024.

Vanaf komend seizoen wordt de Lotto Super League - de hoogste afdeling in het vrouwenvoetbal - georganiseerd door de Pro League. Met die overdracht willen we de competitie verder uitbouwen, op het vlak van infrastructuur, opleiding en talentdetectie, maar ook de uitbouw van een bredere fanbasis en de ontwikkeling van mediarechten zijn belangrijke werkpunten. Een competitieve Lotto Super League laat speelsters dromen van een profcarrière en geeft zo het vrouwenvoetbal een extra boost.

Ontdek het competitieformat in het seizoen 23-24

De eerste bal in de Lotto Super League - ook hier levert Kipsta het leer - gaat op zaterdag 25 augustus aan het rollen. Sporting Charleroi en KRC Genk Ladies trappen om 20 uur de competitie op gang. Landskampioen RSC Anderlecht gaat op zoek naar een zevende landstitel op rij en start die queeste op het veld van KAA Gent Ladies (20u30). Op speeldag 4 staan de eerste toppers geprogrammeerd. 

Elke zaterdagwedstrijd met aftrap om 13.30 uur wordt live uitgezonden op de kanalen van Eleven Sports. Een samenvatting van elke Lotto Super League-match is te bekijken op de website van de Pro League én de Jupiler Pro League app. Op maandagavond zendt Eleven het wekelijkse highlightmagazine uit, dat ook te bekijken zal zijn op de Pro League-kanalen (web, app en Youtube).

De Lotto Super League wordt in het seizoen 2023-2024 gespeeld door 10 clubs. Op zondag 10 maart 2024 zit de reguliere competitie van 18 speeldagen erop. Daarna strijdt de top 6 in Play-off 1 voor de titel. De eerste van 10 play-offmatchen vindt plaats in het weekend van 22 maart 2024. Ten laatste op zondag 26 mei weten we of RSC Anderlecht zichzelf opvolgt of de Brusselse hegemonie doorbroken wordt.

De finale van de Beker van België tot slot gaat door op een officiële feestdag: woensdag 1 mei (Dag van de Arbeid) in de namiddag.

Raadpleeg de volledige kalender