Skip to main content
NL
Lotto Super League

Lees meer over het format van de Lotto Super League

Meer uitleg bij het competitieformat in de Lotto Super League voor het seizoen 2023-2024.

Vanaf dit seizoen neemt de Pro League ook de Lotto Super League onder haar hoede. Lees hier hoe het competitieformat eruitziet voor het komend seizoen, dat van start gaat in het laatste weekend van augustus.

In de Lotto Super League treden komend seizoen 10 teams aan. Dat is er eentje minder in vergelijking met vorig seizoen: Eendracht Aalst vroeg geen licentie meer aan. Deze ploegen strijden - verspreid over 18 speeldagen in de reguliere competitie - om een plekje bij de top 6. 

Play-off 1

De zes teams die na de reguliere competitie het hoogst geklasseerd staan, verzekeren zich zo namelijk van een ticket voor Play-off 1. Een eindronde met 10 speeldagen én halvering van de punten, net als in de Jupiler Pro League volgend seizoen

De inzet? De titel van landskampioen én het bijbehorende ticket voor de voorrondes van de UEFA Champions League. 

Play-off 2

De laatste vier spelen nog 6 play-offwedstrijden. Ook voor hen telt de halvering van de punten. Deze teams hoeven zich geen zorgen te maken om sportieve degradatie. Indien alle huidige ploegen een licentie behalen voor 2024-2025, is er geen daler. Bedoeling is namelijk om de Lotto Super League op korte termijn uit te breiden naar 12 teams.