Skip to main content
NL
Pro League

Kalenderwijzigingen door activiteiten EU-voorzitterschap van België

Op vraag van de lokale overheden heeft de kalendermanager deze week wijzigingen doorgevoerd aan de kalenders van de Jupiler Pro League en de Challenger Pro League. Aanleiding zijn enkele nieuwe activiteiten in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Na de kalenderupdate van 21 december 2023, waarbij de exacte speelmomenten voor de rest van de reguliere competitie werden gelost, hebben enkele lokale overheden bijkomende wensen overgemaakt aan de kalendermanager, omdat er extra activiteiten zijn gepland in het kader van het EU-voorzitterschap van België. 

Na overleg met de Pro League en de rechtenhouder, voerde de kalendermanager daarop 5 wijzigingen door aan de kalender van de reguliere competities. In de Jupiler Pro League wordt op speeldag 22 KAA Gent - KVC Westerlo niet om 18u15, maar om 20u45 afgetrapt. De speeldatum - zaterdag 27 januari - wijzigt niet. 

In de Challenger Pro League wordt RFC Seraing - Lierse (speeldag 19) daardoor op gang gefloten om 18u15 in plaats van om 20u00. Daarnaast wisselen de wedstrijden Jong Genk - RSCA Futures en Royal Francs Borains - SK Beveren op speeldag 19 van slot. Jong Genk - RSCA Futures gaat nu door op zaterdag 27 januari om 16u00. De andere partij wordt op vrijdag 26 januari afgetrapt om 20u00. 

Ook op speeldag 20 vindt er een wijziging plaats in de Challenger Pro League: de aftrap van SV Zulte Waregem - SK Beveren wordt met een half uur verlaat van 20u00 naar 20u30.