Skip to main content
NL
Pro League

OH Leuven: Groundsmen of the Season…

OH Leuven mag voor de tweede keer op rij en de derde keer in vier jaar tijd de Groundsmen Award voor beste grasmat en terreinverzorgers in ontvangst nemen.

OH Leuven mag voor de tweede keer op rij en de derde keer in vier jaar tijd de Groundsmen Award voor beste grasmat en terreinverzorgers in ontvangst nemen. Spelers, coaches, match delegates en de rechtenhouder gaven het voetbalveld in het King Power at Den Dreef Stadion tijdens het seizoen 2022-2023 de hoogste beoordeling.

Na alle wedstrijden uit de reguliere competitie beoordelen de aanwezige Match Delegate, de hoofdcoach en aanvoerder van de tegenstander en een vertegenwoordiger van de tv-rechtenhouder Eleven Sports het veld van de thuisploeg. Dat gebeurde zowel in de Jupiler Pro League als in de Challenger Pro League.

Op basis van die scores, die worden gegeven voor onder meer kwaliteit en bespeelbaarheid, werd aan het einde van het seizoen een algemeen klassement opgesteld. Met een gemiddelde score van 59 op 60 prijkt OH Leuven helemaal boven de stand, voor R. Antwerp FC en Club Brugge.

In een video zetten we Luke Russell, Head Groundsman bij OHL, en zijn team in de bloemetjes. Het viertal neemt niet alleen het Leuvense hoofdterrein onder handen, maar ook de zes oefenvelden in Oud-Heverlee. Een job die ze met veel liefde en toewijding uitvoeren.