Skip to main content
NL
Pro League

Lore Jacobs (18) en Mike Trésor (24) winnen Player of the Season awards

Mike Trésor en Lotte Jacobs zijn met de hoofdvogel gaan lopen op de Pro League Awards. De smaakmakers van respectievelijk KRC Genk en RSCA Women zagen hun puike seizoen bekroond met de prijs van Player of the Season. 

Assistkoning Mike Trésor, de 24-jarige draaischijf van KRC Genk die met liefst 24 assists een nieuw record op de tabellen zette, ging Teddy Teuma en Victor Boniface (beiden R. Union Saint-Gilloise) vooraf in de stemming. Trésor beleefde een droomseizoen met KRC Genk en is de exponent van het Limburgs succesverhaal. Vorig seizoen kreeg de middenvelder een pak minder speelminuten dan hem lief is. Dit seizoen bewees hij het ongelijk van de toenmalige coaches. Trésor zag zijn knalseizoen nét niet bekroond worden met de landstitel, door de verschroeiende pegel van Toby Alderweireld zondagavond.

De Burundese Belg brak met 24 assists ook het assistrecord, op naam van ex-Genkie Branko Strupar. Hij schilderde nog twee exemplaren meer op Genkse hoofden dan Strupar in 1998-1999. Hét verschil? Het leverde de Kroatische Belg in die tijd een landstitel op. Het was dan ook symbolisch dat Branko Strupar de trofee aan Mike Trésor overhandigde op de Pro League Awards.

De Genkse balvirtuoos genoot zijn opleiding op Neerpede, bij de jeugd van RSC Anderlecht. Op jonge leeftijd waagde hij zijn kans net buiten de landsgrenzen, bij NEC, waar hij ook zijn debuut maakte op het hoogste niveau. Na een succesvolle periode bij Willem II, waar John Van den Brom hem onder zijn hoede nam, keerde Trésor terug naar België om zijn technisch vernuft ook hier te etaleren. 

KRC Genk - met oude bekende John Van den Brom aan het roer - slaagde erin de middenvelder naar de Cegeka Arena te halen. Zijn eerste seizoen in Genk ging niet voorbij zonder slag of stoot, maar onder coach Wouter Vrancken bereikte Trésor zijn potentieel pas écht. Mike Trésor volgt Deniz Undav (R. Union St-Gilloise) op als Player of The Season in de Jupiler Pro League. 

Lore Jacobs (18) is dan weer uitgeroepen tot ‘Player of the Season’ in de Lotto Super League. De aanvalster van RSCA Women had met 10 doelpunten dit seizoen een mooi aandeel in de zesde (!) opeenvolgende landstitel voor paars-wit. De piepjonge Jacobs haalde het nipt voor ploeggenote Stefania-Iulia Vatafu (RSCA Women) en Marie Detruyer (OH Leuven). 

Voor de piepjonge Jacobs is het de eerste persoonlijke bekroning in haar prille carrière. Ze zag de prijs overhandigd door Olivier Alsteens, COO van Lotto, en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden. Op de erelijst is Jacobs de opvolgster van Red Flame Tessa Wullaert. Ook voor deze Award brachten de speelsters en trainers van de Lotto Super League hun stem uit.