Skip to main content
NL
Pro League

Mark van Bommel (R. Antwerp FC) verkozen tot Coach of the Season …

Mark van Bommel werd uitgeroepen tot Coach of the Season op de Pro League Awards.

Met een minieme meerderheid in de stemming is kampioenencoach Mark van Bommel op de Pro League Awards uitgeroepen tot ‘Coach of the Season’. De trainer van Royal Antwerp FC, die zondagavond de meest onwaarschijnlijke titelstrijd in jaren naar zich toetrok, troefde Karel Geraerts (R. Union St.-Gilloise) af. Wouter Vrancken (KRC Genk) eindigt op de derde plek.

De Nederlandse coach zorgde dit seizoen voor de totale heropleving van slapende reus R. Antwerp FC. De Great Old ging eerst met de Croky Cup aan de haal en trok die lijn door in de Champions’ Play-offs. Het stamnummer 1 veroverde op de slotspeeldag de landstitel in onze Jupiler Pro League, de eerste in 66(!) jaar. Dat leverde meteen ook de eerste dubbel op sinds 1996. Een prestatie om u tegen te zeggen dus. 

De voormalig Nederlandse international maakte indruk met zijn people management, tactisch vernuft en een glasheldere visie op voetbal. De tandem Van Bommel - Overmars zorgde al in hun eerste seizoen voor het ultieme succes. Een held in Antwerpen, zoveel is nu al zeker. De feesttaferelen op de Bosuil zondagavond spraken voor zich.

Van Bommel volgt op de erelijst Felice Mazzu op, die vorig jaar met de prijs van ‘Coach of the Season’ aan de haal ging.