Skip to main content
NL
Pro League

Pro League Awards openen op 27 mei Silt in Middelkerke en jij kan erbij zijn!

De Pro League Awards zetten op maandag 27 mei een punt achter een beklijvend voetbalseizoen. Dat doen we meer dan ooit in stijl in het elegante Silt, het vernieuwde Casino van Middelkerke. Fans kunnen onze awardshow live volgen via nieuwsblad.be en VRT MAX of zelf tickets kopen om erbij te zijn!

Lorin Parys, CEO van de Pro League: “Samen met clubs, spelers, partners en fans sluiten we het seizoen in schoonheid af met de Pro League Awards. Het Silt van Middelkerke met de zee op de achtergrond vormt het prachtige decor, op niveau van het Grand Cru-seizoen dat we vieren. De show, ondersteund door een gospelkoor, wordt entertainment van de bovenste plank. En daar genieten dit jaar niet alleen de 600 aanwezige gasten van. Dankzij onze mediapartners kan je thuis via livestream ontdekken wie de seizoensprijzen ontvangt. En we zetten dit jaar ook de deuren open voor de fans. We kijken er samen met Silt en de gemeente Middelkerke enorm naar uit om iedereen op 27 mei te verwelkomen!"

Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke: “De keuze voor Silt is symbolisch voor de vernieuwing die ons voetbal nu meemaakt. Vooral sportief. Silt straalt vernieuwing met een vleugje onversneden klasse uit. We krijgen seizoen na seizoen sportieve spanning tot het einde. Steeds meer ploegen dagen de topclubs uit. Ik hou ervan dat coaches steeds meer jong talent uit eigen opleiding op de wedstrijdbladen zetten. En op het Europees toneel spelen we ieder jaar onze rol. Ik merk dat de Pro League hard werkt om die vernieuwing door te zetten. Niet alleen sportief, maar ook maatschappelijk en qua infrastructuur. Onze spelertjes die wekelijks hun passie beleven, verdienen dat. De fans die wekelijks supporteren voor hun favoriete clubs verdienen dat. De clubleiders en coaches die hun nek uitsteken, verdienen dat. Daarom ben ik blij dat Middelkerke de trotse gastgemeente voor de Pro League Awards is.”

Op de Pro League Awards zijn het de spelers en de coaches zelf die beslissen wie met de prijzen aan de haal gaat. Waardering krijgen van concurrenten op het veld, die het best geplaatst zijn om kwaliteiten en prestaties in te schatten, dat is het meeste waard. Enkel voor het mooiste doelpunt rekenen we op de fans! Daarover later meer.

Deze acht individuele bekroningen worden op maandag 27 mei uitgereikt:

  • Jupiler Pro League Player of the Season;
  • Challenger Pro League Player of the Season;
  • Lotto Super League Player of the Season;
  • Nieuwsblad Talent of the Season; 
  • Goal of the Season;
  • Coach of the Season;
  • Referee of the Season;
  • FSR Project of the Season.

We openen de show om 20.30 uur en nodigen de grootste voetbalsterren van vroeger en nu uit op het podium. De ene om prijzen uit te reiken, de ander om ze in ontvangst te nemen. Dankzij een ondersteunend gospelkoor, straffe videocontent en een heleboel mooie gasten, belooft het een topavond te worden. 

Een avond waarvan de fan overigens niets hoeft te missen, want op nieuwsblad.be en VRT MAX kan je de show van begin tot einde live volgen. Daarnaast kunnen supporters zelf VIP-tickets kopen om de Pro League Awards van receptie tot afterparty te beleven. Zo ontmoeten ze de smaakmakers van het voorbije seizoen en de andere coryfeeën van het Belgisch voetbal.

  

Met dank aan fotografen Stefan Steenkiste en Ben Wylin.