Skip to main content
NL
Pro League

Pro League en Child Focus investeren in welzijn jongste spelers

Child Focus en de Pro League hebben een unieke samenwerking gesloten. In het kader van het nieuwe beleidsplan wordt de kinderrechtenorganisatie een van de partners voor de pijler Welzijn en Gezondheid. Speerpunten van de samenwerking worden mentaal welzijn en de aanstelling van vertrouwenspersonen binnen de jeugdwerking. Daarnaast moedigen we veilig gedrag online bij jonge spelers aan met diverse initiatieven.

Onze clubs leiden elk jaar duizenden jongeren op. Om ervoor te zorgen dat ze dat in alle veiligheid kunnen doen, investeren we samen met onze clubs in de preventie van grensoverschrijdend gedrag en het verhogen van het mentaal welzijn. Dat doen we door problemen bespreekbaar te maken en door veilig surfgedrag aan te moedigen bij onze jongste spelers”, licht Lorin Parys, CEO van de Pro League, toe. “We zijn blij dat we dat voortaan ook met de hulp van Child Focus kunnen doen. Child Focus is een echte referentieorganisatie met nationaal en internationaal erkende expertise rond kinderrechten. Dit nieuwe partnership is onderdeel van ons nieuwe Football & Social Responsibility beleidsplan, met bijzondere focus op het welzijn van onze jongste spelers. Onze jeugdopleidingen worden internationaal geroemd voor de technische kwaliteiten die we realiseren. Met deze samenwerking willen we ook op het vlak van welzijn van onze jonge spelers een internationale referentie worden.

(lees verder onder de afbeelding)

Campagnebeeld Childfocus MAX

Child Focus stelt de MAXBox ter beschikking, waarmee begeleiders in de jeugdacademies aan de slag kunnen rond het bespreekbaar maken van problemen, moeilijkheden en twijfels aan een vertrouwenspersoon. Daarnaast zal Child Focus de komende jaren de Pro League ondersteunen om de jongeren uit de jeugdopleidingen van de Jupiler Pro League te helpen bij hun online veiligheid. Zo kunnen medewerkers van clubs bij Child Focus een opleiding volgen om later zelf sessies over online veiligheid te geven. Naast de steun via een financiële bijdrage, zal de Pro League haar kanalen en netwerk inzetten om te helpen bij de opsporing van vermiste minderjarigen.

Heidi De Pauw, CEO Child Focus: “Voetbal heeft een belangrijke maatschappelijke rol en bereikt erg veel kinderen en jongeren. We zijn dan ook heel blij dat de Pro League aan de slag wil gaan rond MAX: het hebben van een vertrouwenspersoon bij wie je terecht kan als je een probleem ervaart. Op deze manier draagt de Pro League bij tot de sensibilisering van heel wat kinderen, één van de belangrijke missies van Child Focus.