Skip to main content
NL
Pro League

Pro League en Eleven zetten zondag de grote middelen in…

Komende zondag wordt een historische dag in het Belgisch voetbal. Voor het eerst sinds de invoering van de Play-offs strijden met Antwerp FC, R. Union SG en KRC Genk drie teams tot het ultieme einde voor de landstitel in de Jupiler Pro League. De Pro League en Eleven Sports zetten alle middelen in om van de allerlaatste speeldag een echte Super Sunday te maken.

Zondagavond volgt elke voetbalfan nagelbijtend de ontknoping in de Jupiler Pro League. Het volstrekt unieke scenario waarbij nog drie teams aanspraak maken op de titel doet ook de Pro League en Eleven Sports alle middelen inzetten. Zo voorziet de Pro League zondag delegaties met podia in zowel het Joseph Mariënstadion van R. Union SG als de Cegeka Arena van KRC Genk en staat een team standby om met podium naar de Bosuil te trekken, indien Antwerp FC aan het langste eind trekt. 

CEO Lorin Parys volgt, met kampioensbeker en medailles, vanuit een Jupiler helikopter het verloop van de wedstrijden en zal na het beslissende fluitsignaal landen bij de volgende landskampioen 2022-2023. “De apotheose van dit seizoen van de Jupiler Pro League hebben we nooit eerder beleefd. Clubs die respectievelijk 88, 66 en 5 jaar geleden voor het laatst kampioen werden, strijden zondag voor de titel. Spannender wordt het niet. Zondag wordt een echte hoogdag voor ons voetbal. We zetten dan ook al onze teams en middelen in om zo kort mogelijk op de bal te spelen en geven de fans het slotakkoord dat past bij dit fantastische seizoenseinde.”

Ook Eleven Sports zet alle middelen in om de spanning van de laatste speeldag in beeld te brengen. Zo zijn er studio’s voorzien in zowel Genk als op Union SG en is er een multideck op de Bosuil zodat tijdens KRC Genk - Antwerp ook de taferelen in de Antwerpse thuishaven live te volgen zijn tijdens de uitzending. “Een dergelijke ontknoping van de competitie wil je als TV-kijker niet vanuit een studio op 100km van het gebeuren volgen, maar wel vanuit de twee kolkende stadions, waar de tribunes op ontploffen staan voor de titelviering. Daarom zetten we zowel in de Cegeka Arena van Genk als in het Mariën-stadion van Union de grote middelen in. 23 camera’s in beide stadions met onder meer drones en camera’s in de kleedkamer, meer dan 150 technici en 27 journalisten/commentatoren/analisten/social media editors, geen moeite is teveel om de kijker/follower vanop de eerste rij onder te dompelen in dit uitermate spannende competitieslot. Wie een wedstrijd volgt zal ook niet hoeven te zappen om de hoogtepunten uit de andere wedstrijd mee te pikken. Als er iets gebeurt op het andere veld, een doelpunt, een strafschop, een rode kaart, we brengen het meteen in beeld. We posteren ook een team op de Bosuil waar een groot scherm staat opgesteld. Vanuit Genk schakelen we dan af en toe over naar een vol Antwerp-stadion om ook daar de emotionele rollercoaster te volgen. Wie er ook kampioen wordt, de fans zullen er nooit zo dicht op gezeten hebben”, aldus Jan Mosselmans, COO van Eleven Sports.