Skip to main content
NL
Pro League

RFC Seraing keert na twee seizoenen terug naar Challenger Pro League…

RFC Seraing degradeert naar de Challenger Pro League. Met nog twee speeldagen te gaan in de Jupiler Pro League kan de Luikse ploeg zich niet meer redden. Club Brugge velde vrijdagavond het eindoordeel.

In het seizoen 2021-2022 maakte RFC Seraing voor het eerst sinds 1996 opnieuw zijn opwachting in de hoogste reeks van het Belgisch voetbal. Vorig jaar eindigden Les Métallos op de voorlaatste plek, maar verdedigden ze hun plek in de Jupiler Pro League met succes in de barrages tegen Challenger Pro League-team RWDM.

Dit seizoen slaagde RFC Seraing er niet in zich te handhaven in de Jupiler Pro League. Het doek viel vrijdagavond na de nederlaag op het veld van Club Brugge. De Luikse club heeft nog twee matchen te spelen (bij R. Union SG en thuis tegen KVC Westerlo), maar is wel de eerste van drie degradanten. 

Dankzij RFC Seraing maakte onze competitie kennis met de talentrijke voetballers Georges Mikautadze, Guillaume Dietsch en Antoine Bernier. De fans beleefden in de Jupiler Pro League twee bijzondere hoogtepunten, telkens op het veld van streekrivaal Standard de Liège. De Rouches verloren zowel dit seizoen (0-2) als vorig jaar (0-1) van RFC Seraing.