Skip to main content
NL
Proximus ePro League

Aftrap van Proximus ePro League op 14 februari: word jij de Belgische EA SPORTS FC-kampioen?

Deze maand barst de strijd om de Proximus ePro League-beker los. Vanaf 14 februari bekampen de e-players van de 16 Jupiler Pro League-clubs elkaar in een gloednieuw format. Ook jij maakt dit seizoen kans om kampioen te worden van de officiële EA SPORTS FC-competitie in België!

We maken de Proximus ePro League spannender door periodetitels in te voeren en openen onze competitie voor amateurgamers die denken dat ze de skills hebben om de officiële EA SPORTS FC-kampioen van België te worden. Dat is een primeur in ons land waardoor we aan jong gametalent het platform geven om hun kunstjes te laten zien”, zegt Lorin Parys, CEO van de Pro League. “De Proximus ePro League blijft een belangrijke competitie om ons voetbal op een andere manier te beleven. Een ander, doorgaans jonger, voetbalpubliek kruipt liefst zelf in de huid van onze clubs en hun spelers. Via onze eigen Proximus ePro League moedigen we die interactie aan.

ePro League Open

Dit seizoen kan elke amateurspeler zich via de ePro League Open kwalificeren voor de play-offs van de Proximus ePro League. De kwalificatietoernooien werken de deelnemers online af in de maand maart. Op de finale van de ePro League Open begin april kan één gamer zich plaatsen voor de play-offs tegen de e-players van de Jupiler Pro League-clubs.

 

Proximus ePro League in een nieuw jasje

Ook voor de kijker gaat de Proximus ePro League next level. De e-players spelen hun reguliere matchen niet meer hybride, maar kijken elkaar rechtstreeks in de ogen. “Mediapro en rechtenhouder Eleven/DAZN realiseren een upgrade in productie- en programmaformat. De duels gaan voortaan op locatie door in LeGrow.Studio in Brussel, en zullen bol staan van spanning, met een multilive uitzending waarbij meerdere games tegelijk te volgen zijn”, zegt Jeroen Vermeiren, Head of Marketing van Eleven/DAZN.

Nieuw is ook het uitzendschema met twee speeldagen per week, waarbij woensdag om 18u en zondag om 11u30, vlak voor de topaffiches uit de Jupiler Pro League van dat weekend, gespeeld wordt. “Om zo veel mogelijk fans de kans te bieden de competitie te volgen, zenden we de Proximus ePro League uit op Youtube, de DAZN app én de tv-kanalen van DAZN Pro League, telkens met de deskundige commentaren van onze e-sportskenners”, aldus Vermeiren. De Proximus ePro League beleef je daarnaast ook via haar gloednieuw Instagramkanaal (@eproleaguebe)!

Wie de nieuwe Proximus ePro League-kampioen wordt, ontdek je vanaf 14 februari. Eind april gaan de play-offs door op locatie. Verlengt Kinane Al Nabhani zijn titel voor Royale Union Saint-Gilloise? Of stoot iemand anders hem van de troon? 

De Proximus ePro League-kampioen plaatst zich in elk geval voor de groepsfase van de eChampions League en de EA SPORTS FC Pro World Championships.